Новини

Велосипедистам не дозволять пересуватися пішохідною зоною у центрі Ужгорода

24 Жовтня 2013 2 648

Таке рішення сьогодні прийняли на засіданні Ужгородської міської ради.

Складати протоколи на велосипедистів зможуть не лише міліція і ДАІ, а й муніципальна поліція. Зокрема, у проекті рішення йдеться про те, що враховуючи необхідність впорядкування руху транспортних засобів у пішохідних зонах міста та забезпечення безпеки пішоходів, керуючись п. 26 Правил дорожнього руху України, Законом України "Про благоустрій населених пунктів в Україні", ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада вирішила внести зміни до Правил благоустрою міста Ужгород, затверджених рішенням ІV сесії міської ради V скликання від 26.12.2006 року No 136, а саме: 1.1. Розділ 2 "Визначення термінів" доповнити наступним підпунктом: – пішохідна зона – територія виключно для пішоходів, де рух деяких видів або навіть усіх транспортних засобів заборонений.

Підпункт 4 пункту 5.2 Розділу 5 "Порядок здійснення благоустрою та утримання території міста Ужгород", пункт 6.12 Розділу 6 "Вимоги до утримання об’єктів, елементів благоустрою м. Ужгород" доповнити наступним абзацом: "Забороняється в’їзд, проїзд та стоянка транспортних засобів (крім транспорту спеціального призначення) у пішохідних зонах без відповідних дозвільних документів (у разі необхідності їх утримання) чи поза встановленими органом місцевого самоврядування часовими межами".

Нагадаємо, що не так давно у місті встановили незрозумілі велопарковки, основна мета яких заробити на рекламі, що викликало неабияке обурення містян. Цікаво, навіщо вони будуть зараз і чи скоро їх демонтують.

Varosh

0 #