Новини

Вегетаріанство – стиль життя: майстер-клас в Ужгороді

23 Квітня 2015 2 090

Багатьох турбує питання, чому люди стають вегетаріанцями та з яких продуктів вони черпають свої сили? На ці питання не лише відповіли, а й продемонстрували свої вміння Ігор та Тетяна Жовківські на майстер-класі із приготування вегетаріанської їжі.

Присутні навчились готувати овочеву лазанью та фруктовий пиріг. Також, усі охочі могли придбати різні книжки про вегетаріанство та із вегетаріанськими рецептами.

– Готування їжі – моє хобі. Ми з чоловіком залюбки вдвох куховаримо. На майстер-класах із вегетаріанської їжі ми прагнемо показати людям щось особливе і, водночас, розвіяти міфи та стереотипи про те, що вегетаріанська кухня – бідна та несмачна. Надалі, ми спробуємо їх зробити оригінальними та тематичними. Хочемо, щоб люди ознайомилися з традиціями харчування різних культур, – каже організаторка майстер-класу, Тетяна.


Учасниця майстер-класу Катерина розповіла про те, як змінилося її життя після вегетаріанства.

– Чотири роки тому я перейшла на вегетаріанство. Тоді, мене цікавила психологія, здоровий спосіб життя та йога, тому я почала читати про вегетаріанство. У моєму оточенні вегетаріанців не було. Я прочитала збірку статей про вегетаріанство та безліч різних рецептів. І саме тоді задала собі запитання: чому я не задумувалась над цим раніше? Чому ми їмо саме це, а не щось інше? Звісно, там не писали, що вегетаріанство – це модно.

Завдяки вегетаріанству я зацікавилася приготуванням їжі: почала випікати різні бісквіти та пироги і зрозуміла, що такий спосіб життя дуже добре впливає на моє здоров’я та самопочуття. У мене змінився світогляд та ставлення до людей та речей. Я добре себе почуваю фізично та морально, – розповідає Катерина.


Ірина Міллер, ведуча програми "Шлях до себе", що на телеканалі "Тиса-1", розповіла про те, чому вона стала вегетаріанкою та про те, що саме вона намагається донести через свою передачу.

– У вегетаріанстві я вже два роки і дуже цим задоволена. Стала вегетаріанкою через етичні, моральні причини та задля здорового способу життя.

На телебаченні зараз одна політика та реклама. А моя програма "Шлях до себе" – про здоров’я, красу, молодість та те, як знайти себе в цьому світі. Нею я хотіла показати щось хороше, щось для душі та для мозку. У ній я вже розповіла про йогу, солодощі, вино та вегетаріанство. Я нікому не намагаюсь нічого нав’язувати, я просто даю певні підказки, – каже Ірина.


Рецепти


Фруктовий пиріг

Тісто:

Замішати разом: 200 г муки, 1 ч. л. розпушувачу, 50 г цукру, 100 г масла та 100 г сметани.

Начинка:

Змішати разом фрукти (свіжі – 600 г або заморожені – 400 г), 150 – 200 г сметани, 2 ст. л. муки, цукор за смаком (100 – 150 г). Випікати при температурі 180 градусів 40 – 45 хвилин.  Дати охолонути.

Лазанья

Соус "Бешамель":

У каструлі розтопити 100 г масла, 2 ст. л. муки, підсмажити та залити молоком (1,5 – 2 л), при цьому перемішувати 30 хвилин. Додати сіль, перець та мускатний горіх за смаком. Коли молоко загусне, можна додати ваш улюблений сир.

Начинка:

Порізати кубиками на вибір: гриби, кабачки, баклажани, шпинат, картоплю, цвітну капусту чи броколі. Перемастити дно соусом, додати овочі, знову додати "Бешамель" і натертий сир. Накрити фольгою, випікати 30 хвилин, далі зняти фольгу і ще на 15 хвилин запікати. Кількість шарів у лазаньї – на ваш розсуд.


Анонси найближчих вегетаріанських майстер-класів публікуватимемо вже незабаром.

Іванна Павлюк, Varosh

0 #