Новини

В Ужгороді покажуть стрічку “Наша Надія” про українську військову льотчицю

2 Жовтня 2014 1 789

З Ужгорода стартують всеукраїнські покази нового документального фільму, засновника формації "ВАВИЛОН 13", Володимира Тихого.

8 жовтня в Ужгородському театрі ляльок "Бавка" відбудеться національна прем’єра стрічки присвяченої Надії Савченко. Цей фільм – продовження дослідження Володимира, який разом із численними однодумцями документально фіксує новітню історію України в найгарячіших її точках.

– Покази стартують саме Ужгороді і це не випадково. Символічно, але ми покажемо фільм, який демонструє "відкриті рани" нашої країни в найзахіднішій точці, хотіли показати і в крайній східній, але зараз це не можливо, тому об’їхавши всі можливі міста ми повернемось до серця нашої Держави і там відбудеться останній показ проекту. Всі покази будуть безкоштовні. Нам головне щоб люди відчули разом з нами цю проблематику та створити критичну масу поборників свободи Надії, – розповідає продюсер картини Ганна Паленчук.

– Враховуючи все те, що відбувалося навколо нас під час зйомки цього фільму та спираючись на реакцію викликану всеукраїнськими показами проекту "ВАВИЛОН 13", робота, над яким продовжується і зараз, наша команда прийняла рішення реалізувати безпрецедентно широку демонстрацію цієї картини саме в кінотеатрах, а не на екранах. Ми хочемо поспілкуватися з людьми та представити їм свіжий, не заангажований документальний погляд на події, – розповідає про рішення показати фільм режисер Володимир Тихий.

Відкриті покази "Нашої Надії" відбудуться у 10 містах України. Вхід на покази безкоштовний. Організатори сподіваються, що фільм не залишиться поза увагою як громадсько-активного глядача, так і широкої публіки, адже консолідація громадян у питанні визволення української льотчиці-полоненої Надії Савченко буде запорукою її скорішого визволення з незаконного ув’язнення у московському СІЗО.

Окрім Ужгорода покази відбудуться ще у Львові, Вінниці, Тернополі, Дніпропетровську, Чернівцях, Івано-Франківську, Херсоні, Одесі, Києві.

Детальна інформація по Ужгороду за телефоном 093 754 14 41.


Довідково:

Володимир Тихий народився 25 лютого 1970 року в місті Червонограді Львівської області. Навчався режисурі на кінофакультеті Київського державного інституту театрального мистецтва ім. Карпенка-Карого в майстерні Михайла Іллєнка.

У 1993 почав працювати режисером-постановником рекламних роликів. У 90-х зняв кілька короткометражних фільмів, найуспішніший з яких – "Русалонька" – побував на більш ніж 80-ти міжнародних кінофестивалях. 

1995: Приз За найкращий сценарій МКФ Пролог, Київ, Україна; 1996: Диплом Київського МКФ Молодість, Україна;

1997: Ґран-прі МКФ Alternative, Румунія; 1997: Приз За найкраще образотворче вирішення МКФ у Ганновері, Ганновер, ФРН;

1997: Диплом Монреальського МКФ, Канада;

1998: Ґран-прі МКФ Break 21,Словаччина; 1998: Приз За найкращу операторську роботу МКФ короткометражних фільмів у Берліні, Німеччина; 1998: Диплом За художнє вирішення, МКФ Film-Vide, Італія).

Працював режисером телепрограм, фільмів і серіалів. У 2000 дебютував повнометражним фільмом "Мийники автомобілів", який брав участь у кінофестивалі у Карлових Варах.

Ініціатор, режисер та спів-продюсер кіноальманахів "Мудаки. Арабески" (2010: учасник 60-го Берлінського МКФ, призер МКФ Молодість) та "Україно, goodbye!" (2012: Срібний леопард 65-го МКФ у Локарно, номінант EFA Європейської кіноакадемії), присвячених соціально-культурним, політичним і ментальним причинам, що деморалізують громадян України та мотивують до еміграції.

Креативний продюсер та режисер документального альманаху "Відкритий доступ" (2013). Що є своєрідною хронікою становлення громадянського суспільства в Україні.

У 2013 році закінчив роботу над своїм другим повнометражним ігровим кінофільмом "Зелена кофта", світова прем’єра якого відбудеться у вересні на міжнародному кінофестивалі у Сан-Себастьяні, до конкурсної програми якого фільм було відібрано.

Зараз працює над документальним веб-серіалом "BABYLON`13", що присвячений соціально-культурній революції в Україні 2013-2014 років.

Varosh

0 #