Новини

Ужгородець зняв видовищний кліп про стрибки з парашутом зі скель в Норвегії

14 Грудня 2016 2 870

За плечами Олексія Акамова 2000 стрибків та 14 років в парашутному спорті.

– Кьераг – практично вертикальна скеля висотою понад 1000 метрів на заході Норвегії. Це культове місце для бейс джампінгу (BASE jumping) – стрибків з парашутом з фіксованих об’єктів. Щороку в червні тут проводиться фестиваль під назвою Heliboogie, на який протягом тижня з’їжджається кілька сотень шанувальників цього екстремального спорту з усього світу. Відвідати цей захід було моєю давньою мрією і в цьому році я вирішив – настав час зробити це, тим більше досвід дозволяє, – розповідає Олексій.

– Стрибати тут можна абсолютно легально, в долині розташований місцевий бейс клуб – реєструєшся, платиш внески, проходиш невеликий бриф з безпеки і вперед. Підйом на гору займає в середньому 2,5 години, шлях нелегкий і погода нагорі мінлива – то жарко, то холодно, то затягнуло вершину хмарами і зникла видимість. Піднявшись нагору, починаємо готуватися – вирішуємо, з якої частини скелі стрибати (залежить від вітру), перевіряємо парашути, одягаємо спеціальні костюми (track suit). Костюми потрібні щоб під час вільного падіння долетіти до майданчика приземлення, – каже парашутист.

Сам стрибок триває в середньому близько хвилини: 40 секунд вільного падіння і 20 секунд під парашутом, найбільше Олексієві запам’ятався стрибок уздовж водоспаду.

– Звичайно, зі сторони все це виглядає божевіллям, багато хто вважає це занадто небезпечним і не розуміє навіщо це нам. Насправді тверезий розрахунок і планування, досвід і підготовка дозволяють робити це досить безпечно. Всім, хто не розуміє навіщо, рекомендую хоча б раз в житті стрибнути з парашутом, хто знає, до чого це призведе? Можливо і ви коли-небудь будете летіти уздовж водоспаду, дивитися на падаючу поруч воду з думкою – ось воно, життя, – із захватом розповідає Олексій.

Varosh

0 #