Новини

СлободаКульт: культурний форум в Ужгороді та Мукачеві

25 Квітня 2018 1 252

З 15 по 29 травня 2018 року на Закарпатті пройде культурний форум "СлободаКульт". Готується масштабна програма з 100 подій, що охопить 6 напрямів: Візуально-перфомативна, Музично-театральна, Літературно-дискусійна, Кінематографічна, Модна і, окремо, Дитяча.

– Одна з ідей форуму – затягнути країну мережею, або, швидше, мереживом приватних стосунків і вражень людей одне від одного й від іншого регіону, дати їм можливість спільно створювати і спільно приймати культурний продукт. Коли ти пам’ятаєш, як у якомусь місті ти пив на вулиці вранішню каву і говорив з приємними людьми – воно (місто) стає частиною і твоєї приватної історії, ти вже так легко його не віддаси, – говорить керівниця проектів, співзасновниця Dofa.Fund Ольга Сагайдак. – Ми пропонуємо відвідувачам не просто "помилуватися мистецтвом", ми їх мистецькими засобами провокуємо до розмови, обговорення – спільного, відмінного, цінного, небезпечного, минулого і майбутнього.

Під час двотижневого знайомства з культурою Слобожанщини будуть і нічні читання, читання на драбині, вуличні концерти харківських колективів, виставка-дослідження та ін.

– Основна частина кіно-програми буде складатись із документальних фільмів. Багато з них межують з паралельними програмами: візуальною чи літературною, тому що герої стрічок – художники, філософи, поети Харкова. Таким чином фільми повніше розкривають важливі частини проектів. Окрім того, вони мають цікаву візуальну форму. Буде і молодий український короткий метр. На учасників чекають майстер-класи, лекції про кіно та фестивалі. Ми готуємо програму і для діток – будемо створювати анімаційні мультики, а потім покажемо їх з іншою українською анімацією. Я очікую як мінімум, що закарпатці зацікавляться слобожанською культурою і прийдуть на подію, і як максимум долучаться до діалогу між нашими регіонами, – розповідає засновниця Академії візуальних мистецтв, кураторка кіно-програми, Оксана Коклонська.

Детальна програма події за посиланням.

Іванна Стець, Varosh

0 #