Новини

Симпозіум сучасного українського мистецтва “Арте-Фактум. Зворотна реальність”

18 Липня 2017 4 656

14-26 липня на Закарпатті відбуватиметься вже втретє Симпозіум сучасного українського мистецтва "Арте-Фактум. Зворотна реальність".

Як і раніше до співпраці запрошено цікавих, відомих художників українського мистецтва: Тарас Табака, Петро Лебединець, Андрій Блудов, Борис Буряк, Олег Денисенко, Наталя Корф-Іванюк, Олена Придувалова, Олексій Іванюк, Алла Алексєєва та Роман Романишин.

Творча робота відбуватиметься у с.Вишка, Великоберезнянського району та у сусідніх селах, одне з яких наполовину спустілий Гусний, що не налічує і 70 мешканців, а в іншому є найдавніший, більш як 1300-літній дуб-чемпіон – Національне дерево України.

Тарас Табака, художник: "Ми знаходимось на етапі спроб ряду переусвідомлень, реорганізації постмодернових уявлень про світ та віри в прогрес чи цивілізованість загалом; на непростих стиках контроверсійних, іноді когнітивно-дисонансних співставлень соціальних конструкцій реальності; у пошуках нестійкої рівноваги між диктатурою інформаційного хаосу та природою плинності часу; між зіткненнями прологу та епілогу, за відсутності власне твору, до якого вони написані. Це метафора, що відноситься до пограничних територій зіткнення часових вимірів, де можна вільно рухатись поміж інтернетом, прогресом та гасовою лампою".

Мар’яна Боднар, музикант, організатор та куратор симпозіуму: "Ми запрошуємо яскравих, неординарних митців України, потрапивши у цю своєрідну "машину часу" в глибоких закутках закарпатських гір, заповнити порожні сторінки своїм власним текстом того неписаного твору; поділитись своїм поглядом на процес глобалізації, урбанізації, міграції, депопуляції та переродження категорії села, як носія культури. Підібрана локація, Великоберезнянський район, одне з таких місць, де стикаються два часові та просторові пласти – напів-зруйновані будинки, старожитності, дерев’яні церкви 17-18 ст., поселення, які не налічують і сотні мешканців та… сучасна, нова реальність…".

Олексій Петров, директор з маркетингу групи компаній ROSA: "Кожен рік, десятиліття, століття формують історію; щось залишається в минулому, все нове натомість розвивається та впевнено крокує, щоб стати історією у свій час. Художник зберігає на полотні образи, емоції, враження, стан самої зміни, розповідає про них. Ми раді долучитись до проектів, які розкривають історію нашої країни. Симбіоз української землі, українського художника та українських фарб – енергетика, яка не залишається не поміченою. Творимо art-історію України разом!".

0 #