Новини

Портрет Віталія Кличка від художника Михайла Деяка продали у Лондоні за 13 тисяч $

17 Грудня 2013 2 808

Закарпатець Михайло Деяк вже вдруге бере участь в аукціоні сучасного мистецтва будинку Phillips.

Цього разу, 11-го грудня, у Лондоні його роботу "Доктор Залізний Кулак" продали за 13 тисяч 360 доларів. Його придбав колекціонерз Росії. У наслідок цього Михайлові вдалося стати найдорожчим молодим художником країни.

– Це вже друга робота, яку я виставляв у Лондоні. Півроку тому там продали ще одну, але за дещо меншу суму. Що ж до роботи "Доктор Залізний Кулак", то її стартова ціна була меншою, але у ході торгів вона значно зросла. Роботу обирав за принципом "що подобається мені". Взагалі на цей аукціон потрапити дуже важко, є серйозний відбір.

Я вже рік працюю над темою брати Клички. Вже є 15 робіт. Загалом буде – 45. Після завершення роботи над ним, буду робити велику презентацію проекту, – каже Михайло Деяк.

Довідково:

Михайло Деяк народився 14 лютого 1984 року у селі Золотарево, Хустського району, що на Закарпатті. Один з яскравих і колоритних представників сучасної закарпатської школи живопису. 

Михайло перший в Україні, хто почав виробництво масляних фарб. Розробив свою унікальну кольорову палітру, і малює картини своїм власним фарбами, які також купують і інші художники.

Закінчив Ужгородський коледж мистецтв ім. А.Ерделі. Займався під керівництвом Народного художника України В. Микити. Закінчив Національну Академію образотворчого мистецтва та архітектури. Пейзажна мастерня професора В.Забашти старший викладач І.Мельничук.

Varosh

0 #