Новини

Леся Кордонець з Берегова зняла фільм для фестивалю у Мюнхені

19 Листопада 2013 3 619

Леся Кордонець – студентка Цюріхського інституту мистецтв. Це її друга вища освіта, першу здобула в УжНУ. Родом дівчина з села Балажієво (угорською – Балажер), що на Берегівщині, де мешкають переважно угорці. У 2011 році Леся разом з подругою зі Швейцарії Тірцею Босгардт приїхала на Закарпаття, аби зняти документальний фільм.

Відзнятий матеріал трансформувався у фільм-проект про життя-буття простих закарпатців. Його як дипломну роботу тепер представили на 33-му Інтернаціональному фестивалі студентських фільмів у Мюнхені (MUNICH INTERNATIONAL FESTIVAL OF FILM SCHOOLS).

Фільм Лесі має назву "Balazher. Die Korrekturen der Wirklichkeit" ("Балажер. Корегування реальності"). До нього є і анотація: "Системи приходять і уходять, а проста людина залишається. Ще з радянських часів громадський автобус в українському селі Балажер курсував вздовж нинішнього кордону Євросоюзу, поруч з Угорщиною. В нинішній геополітичній ситуації цей старий автобус такий самий крихкий, як і саме минуле. Чи прийде автобус, чи ні? Пасажири терпляче чекають на автобусній зупинці. І всі вони мріють, аби автобус відвіз їх до кращого майбутнього…"

Ми бажаємо Лесі перемоги! І навіть якщо дива не станеться – все одного будемо радіти за нашу землячку, яка, не сумніваємося, ще стане відомим світовим режисером.

Varosh

0 #