Новини

“Іван Сила”: фільм про закарпатського силача може отримати премію Лесі Українки

21 Січня 2014 1 484

Держкомтелерадіо закінчило прийом творів, висунутих на здобуття Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2013 рік. Про це йдеться на офіційній сторінці фільму "Іван Сила" у Facebook.

Цьогоріч за премію змагається 61 робота у 4 номінаціях: Літературні твори для дітей та юнацтва, Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва, Театральні вистави для дітей та юнацтва, Кінотвори для дітей та юнацтва.

– Цього року за престижну нагороду з кінотворів будуть змагатися короткометражні ігрові фільми «Ваня», «Тимко», мультфільм "Як черепаха Наталя в школу збиралася" та повнометражний художній дитячий фільм "Іван Сила", який минулого року з успіхом пройшов на великому екрані і завоював прихильність глядацької аудиторії", – повідомляють у Кабінеті Міністрів.

Рішення про присудження премії приймається до 25 лютого. Нагадаємо, що автор сценарію та режисер-постановник повнометражного художнього дитячого фільму "Іван Сила" Віктор Андрієнко, художник-постановник Ігор Філіпов, автор, режисер, сценарист Ігор Письменний, кінооператор Олександр Кришталович. Також у списку творів, висунутих на здобуття Премії КМУ імені Лесі Українки у номінації "Театральні вистави для дітей та юнацтва" є і закарпатський мюзикл "Цирк Івана Сили". Режисер-постановник Наталя Орєшнікова, художник-постановник Тетяна Улинець, музика Геннадій Донецький.

Читайте також:

Varosh

0 #