Новини

Дні України в Кошице: Мистецький центр “Галерея Ілько” представив виставку сучасного мистецтва

11 Квітня 2018 1 072

З 5 по 26 квітня у словацькому місті Кошице проходять Дні України, в рамках яких “Галерея Ілько” презентувала експозицію, яка налічує понад 30 робіт семи художників. Серед авторів Владислав Габда, Павло Керестей, Павло Ковач, Володимир Гурін, Вадим Харабарук, Михайло Ілько, Наталія Шевченко.

Виставка відбулася на запрошення Культурпарку міста Кошице і була організована “Галерею Ілько”.

– Виставка “Едельвейс / Фантом”, яку ми відкрили в Культурпарку в місті Кошице, є визначною подією для художнього життя Ужгорода, оскільки всі її учасники пов’язані з ним. Вона вийшла цікавою, гострою та актуальною. Ця виставка про те як художник бачить сьогоднішнє життя та світ. Ми намагаємося позбутися стереотипів, уявлень та шаблонів для того, аби спростити спілкування між собою, між людьми і між країнами, – каже куратор виставки Михайло Ілько.

Експозиція складається з робіт, які виконані в різних техніках – живопис, графіка, фотографія. Особливістю також є й те, що Ужгород вперше представлений у Кошице виставкою саме сучасного мистецтва.

– На мою думку, це перспективна співпраця між інституціями міст-побратимів. До того ж на виставці представлені роботи надзвичайно цікавих художників, кожен з яких є особистістю. Їх об’єднала тема, за допомогою якої ми намагаємося пояснити собі і людям, що сьогоднішній світ став зовсім інакшим, ніж був раніше і потребує іншої мови та іншого виразу, – розповідає пан Михайло.

Запрошуємо вам відвідати офіційне відкриття виставки, яке відбудеться 19-го квітня. Експозицію можна буде переглянути з 7 по 29 квітня в Культурпарку за адресою: Kukucínova 2, Kosice, Slovakia.

Дні України в Кошице проходять під егідою приматора (мера) Кошице – пана Ріхарда Раші. У програмі: дискусійні форуми, конференції, культурна програма, словацько-український форум, інформаційні заходи для студентів. 

0 #