Новини

Через Закарпаття пройшов благодійний велозаїзд “Захід–Схід”

19 Липня 2015 1 907

Стартував він 16 липня з міста Чоп. Далі його учасники перемістилися до Мукачева, де зустрілися з місцевими активістами, що також долучилися до акції.

Велопробіг організували Київська міська спілка ветеранів АТО та демобілізовані бійці, які повернулися з території Донецької та Луганської областей, Костянтин Самчук, Олександр Пивоваров та Олександр Панченко. Головна мета – за 40 днів подолати близько 2000 км, з найзахіднішого (м. Чоп Закарпатської області) до найсхіднішого (смт. Мелове Луганської області) населених пунктів нашої країни, аби привернути увагу до потреб людей, чиї життя понівичила війна.

Наразі це троє людей. Тетяна Чорнобай – дівчинка, у будинок, якої влучив снаряд від ГРАДу. Її рідні загинули на місці, а вона потребує серйозного лікування. Вадим Свириденко – боєць АТО, що підірвався на міні та втратив кінцівки. А також родина Олександра Шишко – військового, який майже рік тому загинув в АТО. 

– Ми плануємо проїхати на велосипедах усю Україну з Заходу на Схід, показати всю красу нашої Батьківщини, символічно з’єднати Схід із Заходом. По дорозі ми будемо зустрічатися з різними цікавими людьми і проводити патріотичне виховання молоді та на власному прикладі пропагувати здоровий та активний спосіб життя. А також будемо привертати увагу громадськості до людей з обмеженими можливостями, ветеранів, сиріт та всіляко їм допомагати, – каже один з учасників акції Костянтин Самчук.

Орієнтовна дата фінішу 24 серпня – День Незалежності України. Долучитися до велопробігу можуть усі охочі. Слідкувати за перебігом акції можна через сторінку у Facebook. 


Контакти:


Varosh

0 #