Новини

“Арт – династія”: спільна виставка Тіберія та Ілони Сільваші у Києві

6 Травня 2016 1 610

Відкриття виставки заплановане на 18.00, 10 травня о 18.00 в Національному заповіднику "Софія Київська", у виставковому залі "Хлібня". Митці вперше експонуються разом.

Виставка "Арт – династія" Тіберія та Ілони Сільваші стане продовженням великого проекту "ART Families – Мистецькі родини України", який ставить за мету нагадати про високі сімейні цінності у складний для країни час.

– Ми ніколи не робили виставки лише вдвох, тому одна з головних та дуже важливих речей – побачити самих себе поруч, з іншої сторони. В експозиції повинні проявитися всі зв’язки – зовнішні та внутрішні, повинна бути така непомітна драматургія. Ці роботи ніколи не експонувались поруч, тому результат для мене зберігає певну інтригу, – зазначає Ілона Сільваші.

– Колись прочитав, Тіберій Сільваші – "Алхімік кольору", і це правда. З 1970-х років він послідовно змінював схеми радянського мистецтва та вдихав життя в новий український АРТ. Вважаю, його нелегкий творчий шлях є дійсно гідним прикладом для молодих талантів, – говорить куратор проекту – Дмитро Струк.

Учасники проекту – Тіберій та Ілона Сільваші – презентували свою творчість у численних національних і міжнародних виставках. Їх твори зберігаються в публічних та приватних колекціях України та світу.

Виставка триватиме з 10 по 24 травня.

Varosh

0 #