Мода - Архів

Marina Kanivets: новий бренд сумок зі шкіри та дерева

16 Серпня 2016 5 125

Ми закохалися в них з першого погляду – гортаючи стрічку у фейсбуці, натрапили на унікальні та дуже стильні сумочки і були ще у більшому захваті, коли зрозуміли, що їх робить ужгородка. Марина Канівець розповіла нам про те, чому захопилася саме цими матеріалами, які моделі вже вдалося втілити в життя, а також – на які слід чекати найближчим часом.


Старт


Приблизно півроку тому я зробила першу шкіряну сумку. До цього я досить активно займалася пошивом речей для себе. Потім розробила колекцію суконь, з яких кілька втілила власноруч. Але хотілося спробувати чогось нового. Завжди мене приваблювала шкіра. Тому я обрала її для роботи.

Ніякої спеціальної освіти у мене немає. Те, що я роблю сьогодні – це наслідок успішних уроків трудового навчання в школі та спадковий хист до ручної роботи від мами.

Що ж до освіти загалом, то я закінчила інженерно-технічний факультет за спеціальністю "міське будівництво". До сумочок, це немає прямого відношення, але до моєї основної роботи – так. Я працюю вже більше двох років в студії Natali Shtal, яка власне займається розробкою інтер’єрів. Безмежно вдячна Наталії за те, що вона мене усіляко підтримує та надихає. Саме вона щоразу підштовхує нас усіх до розвитку.


Шкіра та дерево


Ідея поєднання шкіри та дерева не є новою. Але от подача сумочок саме в такому форматі – справді щось нове та свіже. Мені хотілося розробити власний дизайн, який би вирізнявся з-поміж вже існуючих та був би мені самій до душі. Тобто я прагну створювати те, що носила б сама.

Перший шмат шкіри я купила ще наприкінці минулого року. Накупувала тоді і безліч інструментів для роботи, 90% з яких мені не згодилися. (посміхається – ред.) Так я почала пробувати. Спочатку зробила брелок, потім – гаманець, візитівницю. Зрозуміла, що мені подобається.

Першу модель сумки я робила протягом двох місяців. Постійно доводилося щось змінювати, аби зробити її справді зручною та гармонійною. Все має значення, навіть найдрібніші деталі: застібки, ручки, фурнітура.

Вирішальним моментом стала ситуація, коли Наталія їхала до Києва і ми створювали для неї образ. Тоді я зрозуміла, що до того взуття та прикрас, які ми обрали, бездоганно підійде моя сумка. Коли принесла її в студію, то дівчата були просто в захваті. У підсумку – я почала їх робити на замовлення.

Загалом за цей період я створила близько 20 сумок. Усі вони переважно в Ужгороді та Києві. Це не кількість моделей, а кількість сумок загалом. Зазвичай я купую шматки шкіри, з яких можна зробити 3-5 виробів, а отже можу робити і повтори, хоча мені найбільше подобається створювати щось нове.

Матеріали я відбираю дуже ретельно, для мене важливо, аби вони були справді хорошої якості. Шкіра – вся італійська, фурнітура – українська.

Ці сумочки ідеально пасують як на щодень, так і для особливих подій. Звісно, дівчатам, які з собою носять на роботу або на навчання ноутбуки, вони не дуже підійдуть. У них вміщається мінімум всього необхідного для дівчини – гаманець, картки, телефон, візитівниця та улюблений блиск для губ.


Що далі


Часто в мене питають і подруги, і замовниці, і їхні чоловіки – коли я доберуся до чоловічих сумок. Тож, можливо, спробую щось і в цьому напрямку. Поки всі сумочки виготовляю самостійно, але бачу в цьому захопленні перспективу, а отже можливо настане час, коли мені потрібен буде помічник.

Наразі вже маю кілька пропозицій щодо співпраці з різними шоу-румами в інших містах. Але поки фізично не встигаю. Маю надію, що найближчим часом зможу серйозніше взятися за цей процес.

Два роки тому ми з Наталі їздили на відпочинок до Риму і там натрапили на унікальний і дуже цікавий магазинчик-майстерню. Коли ми зайшли всередину, то побачили чоловіка, який сидів і самостійно робив сумки. Це дуже мене надихнуло. Мені б хотілося чогось подібного – шоу-руму-майстерні, в якій можна і творити, і спілкуватися з людьми, яким ці вироби подобаються.

Росана Тужанська, Varosh

0 #