Життя

Viva Косметика: вибір на користь еко

17 Липня 2013 12 677

Мода на екологічні продукти поступово переростає у спосіб життя, стійку звичку. Зокрема і у закарпатців. А коли росте попит, то не відстає і пропозиція. Такі закони ринку.

До недавніх пір замовити, скажімо, еко-косметику закарпатці могли придбати або в Європі, або в інтернеті. Повноцінного магазину-бутика з такою продукцією не було.

– Так, ми досить довго йшли до того, щоб відкрити в Ужгороді особливий магазин з косметикою. Тим паче, у самісінькому центрі міста. Передували цьому численні всеукраїнські виставки косметики та парфумерії, ретельне вивчення продукції, брендів, підбір оптимального асортименту, – розповіла нам власниця магазину „Viva Косметик” Валентина за чашкою кави у закладі напроти по вулиці Волошина.

Вона з колегами, насамперед, орієнтується на жінок, хоча найбільше тішаться, коли приходять за покупками чоловіки.

– За усіма дослідженнями сьогодні жінка хоче користуватись косметикою, яка би поєднувала в собі три важливі складові: якість, натуральність, тобто органічна та еко-косметика, а також доступність ціни. Саме тому на полицях нашого магазину можна знайти такі бренди як Bielita, Vitex, BelKosmex – популярна білоруська косметика, яка славиться своєю якістю, стандартами та ефективністю, Natura Siberica, Baikal Herbals, Planeta Organica, Organic People та „Рецепты Бабушки Агафьи” – органічна косметика, еко-продукт, який не містить SLS, парабенів, штучних барвників та консервантів.

Валентина запевнила, що у неї в магазині – тільки офіційна та сертифікована продукція.

– Вся органічна косметика, яка у нас є, пройшла ряд досліджень та отримала Європейський сертифікат Еко Біо косметики ICEA та ECOCERT. Це такий незалежний орган сертифікації та контролю, за вимогами якого органічна косметика повинна містити 95% натуральних органічних компонентів. Це дійсно так, вся органічна косметика виготовляється із трав, рослин та плодів, які ростуть та збираються в різних екологічно чистих куточках світу. Ось, до прикладу, серія Baikal Herbals (читається як Байкал Гербалс), в основі якої – натуральні масла та екстракти рослин Байкалу.

Ну або шампуні, бальзами, скраби, пілінги, маски, креми та сироватки Natura Siberica (читається як Натура Сиберіка). Всі ці засоби містять максимальну кількість природних компонентів. Як наголосила Валентина, у них відсутні штучні барвники, консерванти та SLS (sodium lauryl sulfate),а в основі всієї серії – трави із заповідних зон Сибіру та Дальнього Сходу.

Нам особисто дуже впало в око натуральне сибірське мило для бані від бабці Агафії – чорне, в баночці якого нам попалося березове листячко, рожеве та біле. Кажуть, це найпопулярніший продукт серед чоловіків. За ним вони завжди повертаються.

Рецепты бабушки Агафьи – дуже відома лінія, продукти якої створені за унікальними старовинними рецептами лікувальних трав, які передавались із покоління в покоління. Особливість серії в тому, що засоби не містять барвників та консервантів, силіконів, парабенів, sls, синтетичних ароматизаторів. Використовується тільки натуральна рослинна сировина, тала вода, мильний корінь, олії холодного віджиму, а також настої п’яти мильних трав.

За рецептом ці мила містять 37 видів різних трав’яних зборів та відварів. Валентина запевняє, що мила можна використовувати для миття як тіла, так і волосся.

Вона звернула нашу увагу ще на дві лінії – Planeta Organica (читається – Планета Органіка) та Organic People (читається як Органік Піпл)
Перша – створена на найкращих інгредієнтах з усього світу. Заради неї організовують цілі експедиції за маслом макадамії, какао, авокадо, жожоби, зеленої кави, а працюють консультанти з Марокко, Бразилії, Бірми, Гани та інших країн. Результатом усіх цих зусиль є кльові шампуні, бальзами для волосся, гелі для душу, сольові скраби та скраби на основі тросникового цукру, усілякі масла для масажу та батери для тіла.

Друга – це лінія екологічно чистої побутової хімії з натуральними компонентами, цінними органічними екстрактами та ефірними маслами, і що важливо – без небезпечних хімічних компонентів.

Нам ще дуже приглянулося мило ручної роботи з Криму. Дотепний ексклюзивчик.

Тих, хто тільки відкриває для себе світ екологічної чистої косметики, в магазині радо проконсультують, тому не соромтесь запитувати. А для постійних клієнтів, яких за 4 місяці роботи вже назбиралося аж 500, – картки на знижки.

– Звичайно, дуже будемо раді бачити усіх якомога частіше в нашому магазині, але ось мукачівцям, скажімо, не обов’язково щоразу їздити за улюбленою продукцією до обласного центру. Її можна замовити і майже відразу забрати у нашому представництві. У решту міст готові надсилати поштою. Зараз це дуже зручно.

Дзвонити треба за телефоном: 050 143 30 59

Заходити: Ужгород, вулиця Волошина, 19.

Ну і про ціни, як останній аргумент "за": вони тут особливо приємні – від 28 гривень за органічні шампуні та бальзами до 150-180 гривень за еко-маски та побутову хімію.

Varosh.com.ua

Фото: Андрій Кирилюк

0 #