Життя

Розквіт: тренажер “ПравИло”, оксисайз, масаж, гештальт- та тілесно-орієнтована психотерапія

21 Листопада 2018 1 896

Більше півроку в Ужгороді діє студія альтернативного фітнесу "Розквіт". На тренажері "ПравИло" пройшли курс занять вже багато людей. Засновники проекту, подружжя Володимир та Мирослава Мереничі підвели перші підсумки роботи. Чимало відвідувачів студії позбулися давніх недуг, покращили загальний тонус організму, психоемоційний стан.


Більше про студію та тренажер читайте у нашому матеріалі Розквіт: студія альтернативного фітнесу в Ужгороді.


– Результати настільки потішили, що надихнули нас на розширення сфери послуг. Для того, щоб глибше задовольняти потреби та бажання наших відвідувачів, додалися оксисайз, масаж та психотерапія. Цими послугами можна скористатися як окремо так і в комплексі. Практика показала, що комплексний підхід дає вражаючі результати. З власного досвіду бачу, що люди отримують позитивні результати, – ділиться враженнями керівник та тренер студії Володимир Меренич. – Наші відвідувачі описують легкість після занять, які вони пройшли, хороший фізичний стан, розслаблення, ніби побували у бані чи сауні. Є і просто вражаючі напрацювання – дехто приходив з проблемами у плечових суглобах, поясниці, колінах, а вже після першого заняття взагалі забули про біль, який турбував роками.

“ПравИло”

Тренажер “ПравИло” – це металева конструкція з альпіністською мотузкою та фіксаторами, за допомогою яких людина може висіти у повітрі та власною вагою впливати на розтягнення суглобів і м’язів. Тренажер побудований за принципом золотого перетину, він не є новаторським, оскільки ним користувалися ще наші предки. Ідею взяли за основу, осучаснили, доповнили – і вийшов актуальний тренажер для використання в нинішньому світі. Методикою занять на “ПравИлі” Володимир зацікавився кілька років тому, коли шукав спосіб позбутися власної недуги в попереку, перепробувавши багато масажів і фітнес-занять. Коли з’ясувалася, що метод дієвий і хребет повністю оздоровився, чоловік вирішив продовжувати пізнавати його можливості, а заодно – надавати допомогу іншим людям.

– Заняття спрямовані, в першу чергу, на здорових людей для запобігання появи сколіозу, протрузій, гриж, захворювань суглобів, проблем з циркуляцією крові, профілактики травмування та інших неприємностей, пов’язаних з малорухливим способом життя. Однак для багатьох людей з проблемами із здоров’ям “ПравИло” – це справжній порятунок, якого вони довго шукали, – розповідає засновник студії “Розквіт”.

Перед проходженням курсу відвідувачі ознайомлюються з технікою безпеки та відряджаються до лікаря, аби уникнути складнощів зі здоров’ям. Протипоказаннями до занять на “ПравИлі” є загострення хронічних захворювань, гострі запальні процеси, підвищений тиск, поточний головний біль, вагітність, тощо. Якщо ж лікар не бачить підстав заборони фізичних навантажень і сухої тракції (витягування), можна розпочинати займатися. Рівень натягування проводиться поступово і залежить від ваги людини – за всім цим ретельно стежить тренер. Вже під час простого висіння працюють зв’язки та сухожилля, покращується змащування суглобів, а м’язи тим часом м’яко розтягуються і звільняються від затисків. Виконуючи певний комплекс вправ можна збільшити силу м’язів. Ще однією особливістю тренажера є точна діагностика організму людини.

Дуже часто покращення фізичного стану або зникнення болю відвідувачі відчувають вже в перший день, а комплекс занять і особливості вправ для кожної людини підбираються індивідуально.

Оксисайз

– Для відвідувачів з надмірною вагою у “Розквіті” пропонують курс “Оксисайз” – схуднення за допомогою дихальних вправ. Ця спеціальна методика дозволяє позбутися зайвих кілограмів і привести м’язи в тонус не втручаючись у стиль життя і звичну дієту відвідувача. Жир під дією кисню розпадається на вуглекислий газ та воду. Вуглекислий газ покидає тіло з диханням, а вода виводиться через нирки. Таким чином, через легені виводиться більша частина колишнього жиру. Дихання на додачу до всього несе зобов’язання за очищення нашого організму від продуктів життєдіяльності, токсинів та інших забруднень. По суті, на видиху ми позбавляємося від основної частини всіх відходів процесу життєдіяльності. Результатом відвідувачів стало схуднення вже за перший місяць занять на чотири кілограми, а приємним бонусом – хороший настрій та віра в себе. А коли вага знизиться до норми, можна приступати до занять на тренажері “ПравИло”, – кажуть у студії.

Масаж

– Аби закріпити результат після тренажера та попрацювати з м’язами, дуже гарно допомагає масаж. З часом люди почали питати мене про кваліфікованих спеціалістів у цій галузі. І я подумав, запросити в студію масажиста. Так у нас з’явився масажний кабінет. Послуги професійного масажу у нас надає досвідчений реабілітолог-масажист Олеся Ковалюк. Вона практикує різні види роботи з м’язами – до заняття на тренажері чи після, – розповів Володимир Меренич.

Одним із найкращих способів боротьби з втомою, судомами, зниженим тонусом є масаж. Сеанс масажу зменшує напруженість м’язів, знижує біль, покращує сон, а також сприяє омолодженню.

– Найкраще працювати, – каже Олеся, – з розігрітими м’язами. У комплексі з вправами на розтягнення досягається результат, до якого людина самостійно могла дуже довго йти.

Відвідувач може обрати будь-який вид масажу: класичний, точковий, антистресовий (релакс-масаж), антицелюлітний чи комбінований. Також дієвими виявляються елементи східних методик, яких Олеся індивідуально навчалася у китайського майстра. Вибір може залежати від захворювання людини чи її побажань.

Працює майстер як зі здоровими відвідувачами, так і з хворими. Також частими гостями Олесі є вагітні жінки та діти.

Психотерапія

– Ще одне цікаве спостереження наштовхнуло нас на розширення сфери послуг. Під час розтягування та розслабленого стану у відвідувачів можуть виникати різні емоційні стани викликані підсвідомістю через задіяння тих чи інших частин тіла. Що з цим робити – допомагає розібратися психотерапія. Тож ми запросили Михайла Бакоша попрацювати з нашими клієнтами, – пояснила засновниця студії Мирослава Меренич.

Михайло Бакош працює у сфері гештальт- та тілесно-орієнтованої психотерапії 6 років. Він пояснює, що висячи в невагомості, або після пропрацювання деяких частин тіла людина здатна поринути у світ свого тіла та відчути емоції, спогади або тілесні відчуття, які раптово можуть нахлинути. Адже наше тіло є комп’ютером, який фіксує наші найяскравіші моменти життя як позитивні, так і негативні. Останні досить яскраво можуть відображатися на тілі у формі гіпер- або гіпо- тонусу м’язів, що спричиняє особливості формування тіла. Багато таких травм родом з дитинства, де закладається основний фундамент розвитку психомоторики дитини. Якщо об’єднати фізичну і психологічну реабілітацію, результат перевершує будь-які сподівання.

– Багато людей відкривають нового себе, нові грані і можливості та просто починають жити вільним від блоків, бар’єрів і страхів життям. Тут важливе бажання змін – тоді досягається максимальний терапевтичний ефект, – зазначив психотерапевт.


Контакти:

На правах реклами

Фото: Карл Смутко

0 #