Life

“Pasta”: італійська гастрономія в Ужгороді

24 Лютого 2014 10 652

Спеціалізований магазин італійської продукції з'явився в Ужгороді минулого місяця. Справжня паста, соуси, сири, оливкова олія, солодощі – усе те, чим смакують італійці можна знайти і у рідному місті.

Відкрила магазин молода ужгородка Тетяна Лемак. Розповідає, що виношувала ідею більше двох років і сумлінно відкладала кошти на власну справу.

– Відкрити магазин італійських продуктів в Ужгороді мене надихнув Львів. Коли я потрапила у такий самий там, то не могла повірити власному щастю. Можна було купити шматок пармезану за 50 гривень, а не за 120, кускус, пасту. Після цього я виношувала ідею близько 2 років. Потім просто настав час, коли я зрозуміла, що потрібно щось відкривати власне і от наважилася, – з посмішкою каже Тетяна.

Коли для "Pasta" було знайдено приміщення, Таня взялася за ремонт. Усе робила самотужки. Сусіди дивувалися, чому не замовить майстрів, утім, дівчина каже, що отримувала від того особливе задоволення. З дизайном та логотипом допомогла ужгородська дизайнерка Катя Моргентал. Клітинку обрали не випадково – вона додає приміщенню ще більшої камерності та домашнього затишку.

Головна мета власниці "Pasta" зробити якісні італійські продукти більш доступними для закарпатців. Аби соуси, пасту, олії, сир, печиво можна було придбати за помірною ціною. На полицях ви можете побачити пасти дорожчого сегменту та дешевшого. Стартова ціна 12 гривень. Усе з твердих сортів пшениці, що не шкодать шлунку. Є лазаньї, домашні тальятеле, спагетті, спагеттіні, інгредієнти для супів, дитячі макарони. А також кава, чорний рис, чаї, томати, коричнивий цукор, пасати – основи для соусів, песто, мука для випічки, близько 20 видів сирів, спеції та солодощі. У магазині можна завжди придбати і свіжу зелень: розмарин, м’яту, базилік.

– Мені завжди хотілося, аби до мене так ставилися у магазинах, як ми до своїх відвідувачів. Аби не тиснули, не читалося у погляді "давай, купуй". Хочеться скуштувати чогось нового. Ми ж не купимо шмат сиру за 150 гривень, навіть не знаючи, який він на смак. Тому я одразу клієнтам кажу, що усі сири в нас можна куштувати, соуси також. Мені хочеться, аби ужгородці відкривали для себе якісь нові гастрономічні вершини, – розповідає Таня.

Дівчина запевняє, що зі слів клієнтів, вони задоволені і цінами, і асортиментом, і загальною атмосферою. Справді відчувається, що власниця докладає усіх зусить, аби тут було по-домашньому затишно і тепло.

– Результатом роботи магазину за перший місяць я дуже задоволена, адже за такий невеликий проміжок часу ми вже маємо постійних клієнтів, які часто самі радять нас своїм друзям. Багато замовлень і товару у магазині з’являється саме за їхніми побажаннями. Є живий контакт. Раніше я, наприклад, пекла грісіні лише для пригощань, але потім відвідувачі почали просити пекти їх і на продаж. Це дуже приємно, – каже Теняна Лемак.

Усі продукти привезені напряму з Італії. Їх обирає особисто Тетяна на власний смак або керується порадами друзів та клієнтів. "Pasta" – незвичайний магазин, тут і обслуговують інакше, і про справи запитають, та ще й рецепт італійської страви можуть підказати. А ще діє акція "Сир дня" – і без того недорогі сири можна придбати ще й зі знижкою – 20%.



Varosh

Фото: Андрій Кирилюк

0 #