Життя

Еко-Лав: у Мукачеві відкрили еко-крамницю

21 Березня 2018 3 582

Про те, чому, для чого та з чим відкрили крамницю, нам розповіла її власниця Мар’яна.

– Розкажіть про ідею крамниці, як вона у вас виникла та чому?

– Ідея крамнички дуже проста, але водночас щира та достатньо актуальна. Їжа – це наше здоров’я. Наше і наших дітей. Саме через свою крамничку мені хочеться ділитись з людьми ідеєю здорового, активного способу життя, розумінням того, що саме наша їжа і має бути ліками і джерелом невичерпної енергії нашого тіла і духу. Що корисно – це смачно і це поруч з нами, головне навчитись це помічати.

Ідея виникла якось дуже органічно, сама по собі. Спорт і творчі експерименти на кухні з приготування різноманітної корисної їжі давно вже є моєю пристрастю. Мені близька тема здорового способу життя, бо я є його палкою прихильницею. Та шалений темп життя, роботи, побуту та перенасиченість магазинів товарами сумнівної якості і складу, змусив задуматись про те, що хочеться мати можливість придбати здорові продукти десь в одному місці і бути впевненою в їх якості. Та, на жаль, в маленьких містечках такої можливості не було. Саме так з’явилась улюблена справа мого життя – крамничка здорового харчування та краси «Еко-Лав».

– На чому ви спеціалізуєтеся?

– В крамничці мені хотілось зробити великий акцент на корисних перекусах, які зручно брати з собою на роботу, в дорогу, в спортзал чи давати діткам в школу. Щоб навіть нашвидкуруч кожен міг з’їсти щось поживне, що не лише втамовує голод, а й приносить користь та прилив енергії і бадьорості. Виключно вся продукція підібрана таким чином, що в ній не використовується жодних консервантів, ГМО, штучних підсолоджувачів чи покращувачів смаку. Тому і терміни споживання дуже обмежені – від місяця до півроку. У нас ви знайдете тільки свіжі, натуральні і мега корисні продукти українських виробників.

– Які товари можна придбати у вас?

– Підбираючи асортимент товару, мене приємно вразило, що в нашій країні є стільки хороших виробників якісної корисної продукції, яка нічим не поступається своїм європейським аналогам. Скажу чесно, було важко спинитись в тому ретельному, але пристрасному підборі всіх смаколиків і взагалі продукції. І я не спиняюсь й досі. Щотижня з’являються якісь новинки на поличках, враховуючи, звісно, не лише свої, а й побажання клієнтів.

У нас можна придбати різноманітні чіпси з насіння льону, з додаванням гарбузового насіння та томатів, слайси з яблучка, тонко порізаного кільцями та вимоченого в соках вишні, груші, апельсину чи бананового пюре, чіпси з ананасу, кокосу, ківі, хурми, буряку, пастернаку, моркви і т.д. Всі вони висушуються при низьких температурах 40 градусів, що не є повноцінною термічною обробкою, а отже зберігають всі свої корисні властивості. Також в наявності різноманітні батончики, печива та цукерки без цукру та замінників, лише природна солодкість за рахунок фініків, бананів, сухофруктів, цукатів чи меду. Хлібці з льону, пророщеної зеленої гречки та цільнозернові, збагачені різноманітними насіннячками та овочами, без термічної обробки (висушуються в дегідраторах при низьких температурах), без розпушувачів чи дріжджів. Широкий вибір органічних зерняток для пророщення, про користь яких написано не одну книгу. Рідкісні крупи та бобові, цільнозернові макарони з додаванням висівок льону, грецького горіха, розторопші, амаранта. Арахісові, мигдальні, фундукові пасти без цукру та емульгаторів. Можу захоплено розповідати про це безкінечно, адже асортимент широкий і я завжди відкрита до діалогу та побажань наших відвідувачів.

– Коли ви відкрилися?

– Відкрились відносно нещодавно – в середині грудня 2017 року. І мене дуже тішить, що не дивлячись на це, вже є постійні клієнти і все більше людей цікавляться темою здорового харчування. Такі люди надихають на безперервний рух вперед і пошук все нових джерел корисної продукції.

– Чим крамниця є унікальною для міста?

– Мукачево є досить невеликим містечком та, як виявляється, тут є досить багато людей і діток, в яких є непереносимість лактози, глютену, цукровий діабет, інші особливості та алергії. Радію, що маю можливість запропонувати й цій категорії людей великий асортимент продукції, бо в звичних магазинах важко їх відшукати на полицях.

Та такі маленькі крамнички несуть не лише користь – мені здається, це так романтично, зайти в якусь атмосферну крамничку, де є свій неповторний аромат та аура, доторкнутись до кожного смаколика, вивчаючи його склад, невимушено поспілкуватись чи поділитись досвідом за інтересами. І вийти з щирою дитячою посмішкою та хорошими передчуттями. Адже кожному покупцю, ми, окрім свого гарного настрою, даруємо ще й пророчі печивка, бо всі ми родом з дитинства і віра в дива нам так близька.


Контакти:

Varosh
Фото: Стас Понзель

0 #