Життя

Життя з піску: Юлія Міронова

17 Лютого 2013 8 177

Більшість закарпатців дізналися про пісочну анімацію з шоу "Україна має талант". Тоді свої здібності показала українка Ксенія Симонова.

Юлія Міронова – єдина, хто займається пісочною анімацією на Закарпатті. Шоу завжди виконується "наживо" – художник змінює картину з піску прямо перед публікою.

Перфоманс вимагає від виконавця неабиякої майстерності та обережності, адже картина може бути легко зіпсована від необачного руху.

Найважче ж у цій справі зробити так, аби одна картинка «перепливала» в іншу, ставала її частиною.

Тонкими шарами наношу пісок на скло, яке встановлено на саморобній світловій дошці. Зображення, що утворюється, можна передавати на екран. Зазвичай всі дії виконуються руками, але можуть використовуватися пензлики.

jumir1

Закарпатці з деякою недовірою ставляться до таких речей, але, коли побачать – замовляють індивідуальні пісочні історії для себе та друзів.

Все починається з того, що я роблю зарисовки на папері. Важливо усе підібрати так, аби це була гра світлотіні: світлі предмети на темному тлі, або навпаки.

jumir2

Вперше я дізналась про цю технологію з Інтернету – подивилася відео і… забула про це. А вже зараз цікавлюся, дивлюсь, як працюють інші майстри пісочної анімації. Спочатку намагалась повторити деякі моменти, а зараз є свої прийоми і секрети.

jumir3

На Закарпатті цим більше ніхто не займається. Звісно, рівняюся на Ксенію Симонову, але для мене гуру пісочної анімації – росіянин Артур Кірілов. У нього вражаюча техніка.

Мій перший тренувальний стіл був зроблений у гаражі, там я й почала тренуватися. Це було приблизно рік тому.

Зараз займаюсь створенням силуетів закарпатських міст. Ужгород покачала робити з архітектури, але не хочу, аби це була тільки вона. Хочу вигадати сюжети, що відповідають духу міста, людей.

Фокус:

Юлія Міронова, 25 років

Спеціалізація: пісочна анімація

Місто: Ужгород

Віталій Глагола, спеціально для Varosh.com.ua

 Фото: Олександр Смутко

0 #