Життя

Триставісім про новий альбом, кліп та концерти

23 Лютого 2015 6 859

Ужгородський гурт нещодавно презентував новий альбом "Лачо", кліп "Варош банда" та запланував щонайменше два великі концерти – в Ужгороді та Києві.

Нам музиканти розповіли про усі деталі своєї минулорічної роботи та розкрили деякі плани на 2015 рік. Далі – пряма мова.


Альбом "Лачо"


Ми хочемо представити своїм шанувальникам унікальний український продукт, зроблений в Ужгороді. Він має закарпатську родзинку, хоча загалом представляє сучасну українську музику.

В альбомі представлені різні періоди нашої творчості, але з музичної точку зору, це сьогоднішній наш стан і певна точка відліку. Цей матеріал трохи доросліший за усе, що ми робили до цього, у сенсі аранжування. Він увібрав всі найкращі моменти, які у нас є. Ми намагалися знайти баланс між студійною форматністю та живим фестивально-концертним звучанням.

Можна сказати, що над альбомом ми працювали протягом усього часу нашого існування. Адже, ми фактично записали усе, що робили, але у найкращому варіанті. Що ж до самого запису, то він тривав близько двох-трьох місяців. Після запису альбому, ми відіграли невеличкий презентаційний тур.

Альбом мав би вийти значно раніше, але події у нашій країні, звісно, впливають на усі процеси. На музику – також. Але нам хотілося через неї знайти якісь позитивні моменти у житті, налаштувати себе та людей, що нас оточують, на позитивний лад. Треба жити, бути дружніми, а також усе погане трансформувати в мажорні акорди.

Нам хотілося б, аби у всіх нас цей рік був лачо. До речі, таку назву альбому ми обрали, коли були на малій батьківщині нашого трубача Вови – на Великоберезнянщині. У розмовах людей досить часто можна було почути слово “лачий”. Виявилося, що це слово ромського походження, що означає "класно", "файно", "добре", "славно".

Зараз, коли ми вже чуємо перші враження від альбому від наших слухачів, то можна точно сказати, що кожен почув у ньому щось своє. Ми ж вважаємо, що наша музика спонукає підтанцьовувати, підстукувати під неї ногою.


Відгуки


Ми маємо дружні стосунки з Іваном Леньо з гурту Kozak System. То він, послухавши альбом сказав, що йому дуже сподобалася музика і що найголовніше – він не почув жодної комерції.


– Гурт "Триставісім" випустив новий альбом "Лачо", з чим їх сердечно вітаємо! Ну, хоча б тільки тому, що в такі не легкі часи для країни, знайшли в собі сили і емоції довершити роботу. По-справжньому глибоко і вдумливо українці оцінять цей альбом тоді, коли закінчиться війна. Альбом того вартий. В ньому все щире: тексти, мелодії, звучання, образи… і найголовніше – він чесний.

Ще поки не спорчені коньюнктурою і бажанням сподобатися загалу, хлопці комбінують, імпровізують, заставляють дослуховувати кожну пісню до кінця, бо кожна пісня є не стандартною і непередбачуваною ні по змісту, ні по формі.

Такі "вольності" в цьому цинічному і форматному світі шоу-бізнесу, можуть собі дозволити або безумці або мегазірки. Для мене особисто альбом "Лачо" – це українська інкарнація альбому "Pura Vida Conspiracy" американського гурту "Gogol Bordello". Які пісні з альбому мені сподобались? Та всі! Головне, що зараз вже точно знаю, що влітку приїду до Мукачево на банош з бринзою, по дорозі слухаючи Транскарпатію, – каже Іван Леньо.


Кліп "Варош банда"


Давно потрібно було зафільмувати цю пісню, але все якось не складалося. А тут нам випала така можливість. Тож ми вирішили зібрати всю ужгородську варош банду в одному місці і гарно провести час. Знімали в "Кактусі" – саме тут був наш перший виступ.

Всі друзі відзначали, що нам вдалося зібрати усіх людей, яких зібрати разом майже не можливо. Ми раді тому. Усі, хто був на зйомці – наші товариші, друзі, добрі знайомі.


Минулий рік


Він був важким. Дуже. Для всіх. Але ми хочемо робити якісну українську музику, тому не маємо права опускати рук. Ми маємо попри все робити ту справу, яка нам до душі. 2014 рік – це, безперечно, еволюція для нас.


Концерти


Наші плани на найближчий час доволі великі та амбітні. 27 лютого ми запланували великий концерт у клубі "Фантом" в Ужгороді. Ми заграємо багато пісень: ті, що ми вже грали, а також ті, яких ніхто ще не чув. Це буде найбільший наш концерт, який лише був в Ужгороді.

13 березня ми зіграємо великий концерт в Києві у клубі "Метрополь". Це досить відоме місце, в якому відкривається концертний майданчик з новим ім’ям.

В Києві ми вже виступали багато разів. Там є доволі багато людей, які нас слухають. До того ж, там дуже потужна закарпатська файта, яка завжди приходить на наші концерті і підтримує нас.

До слова, на переважній більшості західних фестивалів ми виступали. А на них зазвичай багато киян. Тому той слухач вже добре з нами знайомий.

Росана Бісьмак, Varosh

Фото: Олександра Шульга 

0 #