Життя

Аліна Паш: “Х-фактор” – це можливість зробити ковток свіжого повітря

13 Листопада 2015 6 158

Дівчина розповіла нам про свою участь у шоу, як все відбувається насправді, про спілкування з Ніно Катамадзе, роботу з українськими гуртами та модельну справу.

– Ми спілкувалися кілька років тому і я пам’ятаю, що тоді ти боялася брати участь у співочих конкурсах, які вже тоді були дуже популярними в нашій країні. Що підштовхнуло тебе до того, аби змінити свою думку?

– Так, звісно пригадую! Завжди приємно спілкуватись із земляками — вони розуміють із півслова. Щодо рішення… Я помітила, що мене в житті все хвилями надходить: хороша хвиля нахлине, пульсує, підіймає вгору, а потім інша – кидає боляче на дно, звідки важко виринути і набрати повітря. Тому, вибір піти на шоу був, наче, спроба вдихнути. Я нарешті зрозуміла, що можу спробувати свої сили. А що втрачати? (ред. посміхається)

– Чому ти обрала саме "Х-фактор"?

– Не я його обрала, він мене, якщо можна так сказати. У той час, коли я не знала, що робити і куди йти, мені сказали про кастинг і я, не довго думаючи пішла, наважилась.

– Розкажи про кастинг. Як все відбувалося?

– Це дуже шалено ризикована історія була. Останній день кастингу, мені телефонують о 12:00, що через кілька годин чекають на відборі. А я у той час на генеральній репетиції випускного шоу, до якого готувалася кілька місяців, на арені Національного цирку України. До мого номеру ще далеко, але чекати немає часу. І я ризикую втекти із репетиції, за що знаю, що можу бути виключена із шоу-програми, адже це велика відповідальність. Приходжу додому, беру першу чорну сукню, яка потрапляє до рук, і лечу за вказаною адресою. Я встигла! Ще буквально 20 хвилин і реєстрацію учасників припинили б. А потім ви все бачили на сцені, якщо бачили. (ред. – посміхається)

– Чому обрала саму ту пісню для першого виступу на шоу?

– Мабуть тому, що це одна із моїх улюблених пісень. В ній я себе почуваю комфортно і розкуто. Навіть, якщо у мене не вийшло б пройти, то це б просто було приємно — виконати її перед суддями та глядачами в залі.

– Практично кожен з членів журі говорить не лише про твій неймовірний вокал, а й про твою красу. Вона тобі частіше допомагає чи заважає?

– Відверто кажучи, тут справді дві сторони медалі. Часом тебе розцінюють, наче, просто гарну ляльку і не хочуть заглядати всередину, де є переживання, почуття, щось справжнє і живе. Хоча з дитинства я собі у відображенні в дзеркалі ніколи не подобалась: це волосся в усі боки, ці великі очі… Але з часом приємно повірити у свою красу, але по-здоровому. Вона є у кожному, тільки треба вміти її прийняти і тоді вона зацвіте із новою силою.

– Хто підтримує тебе на "Х-факторі"?

– Звісно ж, батьки, рідні, друзі. Загалом, дуже багато людей і це неймовірно приємно! Після першого ефіру я не могла стримувати сліз від перечитаного і побаченого потім в соцмережах.

– Чи чекала ти, що так багато людей надішлють смс-повідомлення за тебе?

– Я хотіла б обійняти і подякувати за це кожному! Люди, що голосують зараз, допомагають мені здійснити мою давню мрію, моє неймовірно велике бажання творити свою музику. Без них я не зможу зробити наступного кроку в шоу, тому щиро сподіваюся на їхню підтримку й далі. Маю надію, що не розчарую їх.

– Розкажи про вашу роботу з Ніно. Вона дуже щира і чуттєва, але, у той самий час, може й різко реагувати на речі, які їй не подобаються. Як складаються ваші стосунки?

– Я собі й уявити не могла, що колись у мене буде можливість спілкуватися і отримувати поради від Ніно. Вона для мене –  одна з кращих у своєму стилі. Але тому й відповідальність та якийсь невеличкий страх подвійний. Стараюся, робити усе, що тільки можу. Загалом, якщо робити все максимально правдиво, щиро, віддаючись, то вона йде на зустріч. Я рада, що саме вона є моїм наставником. Я рухаюся і розвиваюся, а це найголовніше, чого я хотіла б отримати від проекту.

– Від нашої з тобою останньої розмови пройшло досить багато часу і ти встигла чимало зробити. З ким за цей час ти вже попрацювала?

– Так, різне було. Як я вже казала, були і злети, і падіння, і навіть періоди відчаю. Було багато знайомств із дуже талановитими людьми. Був період, коли я себе пробувала у колективах. До прикладу, минулої весни я жила місяць у міні-фабриці зірок. Це був відбір до групи "Ріал О", що робила Наталія Могилевська. 9 дівчат, що були відібрані на досить великому кастингу у кілька турів. З нами займались всім, що має вміти артист на сцені: вокал (3 види), хореографія (3 види), техніка мови, акторська майстерність, вчили правильно вести публічні сторінки в мережах, йогою та спортом займалася з нами сама Наталія. Це був дуже кльовий досвід! Але, у підсумку, вона сказала, що бачить у мені сольного виконавця.

Під час проекту була можливість попрацювати та познайомитися із Аланом Бадоєвим. Він неймовірно творчий і цікавий. Сподіваюсь, колись матиму змогу з ним повноцінно попрацювати над власною роботою. (ред. – посміхається) Ще працювала деякий час із гуртом "Гарячий Шоколад", але досить швидко зрозуміла, що це справді не зовсім моє. Працювала на беках у гурту "С.К.А.Й.". Вони також просто чудові музиканти.

– Розкажи трохи про свою роботу моделі. З чого усе почалося і чи плануєш продовжувати?

– Я не можу назвати це чимось надто "модельним". Просто дуже люблю фотографуватися, приміряти на себе різні образи. Це, мабуть, помічають люди і пропонують співпрацю. Інколи з цього виходить щось цікаве. Ось як, наприклад, склалося з бутік-ательє козацького одягу "Отаман" та дизайнером, яка, до речі, також родом із Закарпаття — Лілі Братусь, де майже у всіх зйомках я брала участь.

– Які маєш відчуття перед суботнім ефіром? Чи є хвилювання?

– Звісно є! Не буду брехати. Але відчуваючи підтримку, стає трохи легше. Хочеться себе показати із різних боків та зуміти донести пісню, яку виконуватиму. Що саме це буде, поки таємниця, але я впевнена, що її знає 99% українців.

Росана Бісьмак, Varosh

Фото: Вікторія Третякова

0 #