Art

В ILKO Gallery відкрили персональну виставку Павла Керестея

12 Лютого 2018 1 946

8 лютого в ILKO Gallery відкрилася персональна виставка Павла КЕРЕСТЕЯ.

– Експозиція сформована, на перший погляд, дуже просто. Показані ескізи до творів, які ми робимо разом із Сузанною Клаузен, а також повноцінні праці, які я зробив нещодавно. На другому поверсі представлені старші проекти. Ці ескізи-замальовки, які працюють як задники для відеоряду. Червоної лінії я не вибудовував спеціально – можливо, глядач та глядачка знайдуть її самі, – каже Павло Керестей.

За словами засновника галереї Михайла Ілька, виставка Павла Керестея є однією з ключових.

– Павло Керестей дуже непересічна людина і фантастичний художник. Це його перша персональна виставка в Ужгороді. Те, що вона відбулася – велика вдача для міста, галереї та для нас всіх. Ця подія також є добрим продовженням цілої серії “виставок-повернень” – Павла Ковача, Тіберія Сільваші, а тепер і Павла Керестея. Мені здається, що це визначні речі, – розповідає Михайло Ілько.

Павло Керестей народився в Ужгороді, вийшов з Паризької комуни та представляв українську нову хвилю наприкінці 1990-х років. Далі його творчість розвивалася в багатопрофільному напрямі, поєднуючи живопис, відео та перформенси поряд з проектом під назвою Szuper Gallery.

Виставка триватиме до 7 березня.

0 #