Мода - Архів

Студія танцю “Сказка”: 100 днів стрункості, краси та здоров’я

20 Травня 2013 13 893

Днями, блукаючи Ужгородом в пошуках місць, де можна підтримувати власну форму ми натрапили на дуже затишний осередок танцю, фітнесу, йоги та стріп-денсу.

Виявилося, що ця студія працює вже 3 місяці. Екскурсію "казкою" нам провела чарівна Ілона Палфі – танцівниця, власниця студії та її головна натхненниця.

Ілона Палфі:

Займається танцями 17 років.

Вивчала бальні, класичні, народно-сценічні та сучасні танці.

Отримала диплом магістра хореографії.

Танцювала на великій сцені з зірками української естради та відомими людьми: Григорієм Чапкісом, Віктором Бронюком, Юрієм Горбуновим і т.д.

Була учасницею балету телепроекту "Танцюю для тебе".


– "Сказка" – це життя. Тут все народжується у любові. Любові до себе, свого тіла, життя, бажання бути гарною і здоровою людиною. Я відкрила цю студію, бо мені є чим поділитися з людьми, мені хочеться зробити їх кращими, щасливішими, – каже Ілона.

У студії є дві великі, просторі та світлі зали – Paris та Amsterdam. Розповідатимемо по черзі – спочатку про першу. Другу – залишимо, так би мовити, "на десерт".

У залі Париж проходять заняття з стретчингу, латини та сальси.

– Стретчинг – це оригінальна форма фізичних вправ, що призначені для того, аби зробити м’язи та суглоби еластичними та гнучкими. Також ми викладаємо латину. У програмі ми поєднуємо самбу, румбу, сальсу, бачату, ча-ча-ча, пасадобль та джайв, – розповідає Ілона.

Вдосконалити своє тіло можна і на тренуваннях зі спеціально підібраними програмами, що включають варіації різноманітних напрямків хореографії. Викладають і стрип-пластику або стрип-денс, як її ще називають. Це один з видів еротичного танцю, в основі якого лежать пластичні еротичні рухи, що здатні підкреслити красу жіночого тіла.

На уроках з Go-Go Fitness поєднана величезна кількість найрізноманітніших танцювальних напрямків, у тому числі й танцювального клубного стилю. Тренерами розроблені й спеціальні програми з правильного будівництва тіла. Підтримки у бездоганній формі грудей, рук, пресу, сідниць, ніг та усього тіла загалом. 

– Ми проводимо заняття під назвою Fitness mix – це цікава та збалансована програма тренувань, що включає у себе оригінальні варіації різних напрямків хореографії. А також Soft fitness – клас, що розрахований на людей, що мали травми чи проблеми зі здоров’ям, – розповідає Ілона.  

Викладають фітнес та хореографію у студії: Ілона Палфі, Антоніна Гудзь, Юліанна Гудзь та Володимир Антощук.


Антоніна Гудзь:

Займається спортом з 12 років.

Вчиться на факультеті фізичного виховання і спорту УЖНУ.

Призерка Всеукраїнських та обласних змагань з легкої атлетики.

Пройшла курс навчання фітнес-інструктора, що дає можливість максимально ефективно допомагати людям вдосконалювати тіло.

Працює у студії "Сказка" з моменту її відкриття.


Володимир Антощук: 

Займається хореографією з 7 років.

Спочатку в ужгородській школі мистецтв, потім у АНВК Прогімназія та ПАДіЮНі.

З колективом "Танцювальна корпорація друзів" гастролював Словаччиною, Угорщиною, Росією, Італією.

– Танець – один з найкращих видів фізичного навантаження та емоційного розвантаження, – каже Володимир.


Великого значення у студії приділяють йозі. Адже, це унікальна система рухів, що допомагає організму не старіти, боротися з хворобами та знімати стрес. Займатися йогою можуть і чоловіки, і жінки – незалежно від віку та фізичної форми. Заняття приводять до ладу не лише тіло, а й душу. Викладає йогу у студії Богдана Сегеда.


Богдана Сегеда:

– Моє знайомство з йогою почалося з книг, які раніше неможливо було знайти ніде.

Почала займатися ще у дев’ятому класі. Мені б хотілося, аби люди вміли слухати своє тіло – і не тільки на заняттях з йоги.

Емоції, поганий настрій та шалений ритм міста ми залишаємо за дверима і лише так починаємо займатися.

Гарне тіло – це найменше, що може дати вам йога, – каже Богдана.


Наталія Іськів:

Контемпорарі – стиль сучасного сценічного танцю, що з’явився з суміші модерного та постмодерного танцю викладає Наталія Іськів.

– Одного разу я прийшла на танцювальне заняття у хобі-групу і відчула себе так, наче, саме тут я була все життя. І танець став моєю професією.

Для мене тренерська робота – це, перш за все, спілкування. Можливість ділитися з людьми цікавими знаннями, досвідом та змога щодня експериментувати.

Мої принципи у роботі – відкритість до всього нового, можливо навіть неочікуваного.


З наймолодшими друзями студії "Сказка" займається Катерина Дикун. До груп ритміки можна приводити малюків з 3-4 років. З 5-6 вже є можливість обрати певний напрямок хореографії. У групах 7-10 та 10-14 років дітей навчають сучасним та бальним танцям.

Катерина Дикун:

6 років займалася карате.

Згодом перейшла до танцювальної секції.

7 років вивчала класичну та народну хореографію.

Пройшла курс навчання латиноамериканської та європейської програми танцю за системою Уолтера Лерда та Гая Говарда, що дає змогу навчати дітей та показувати успішні результати на хореографічних конкурсах. 


Отже, час перейти до другої зали. Саме тут проходять заняття з Pole dance та усіх видів танцю пов’язаних з ним: Exotic pole, Power pole, Pole Fitness, Erotic Pole та стрип-денс.

– Pole dance – це напрямок, що поєднує елементи хореографії та акробатики. Це непростий вид танцю, хоча займатися ним може майже кожен охочий. Нам би хотілося зруйнувати стереотип про те, що Pole dance – це стриптиз та еротика, – каже Ілона.

Викладають Pole dance у студії: Ілона Палфі та Юліанна Гудзь.


Юліанна Гудзь:

Займається легкою атлетикою 7 років.

Студентка другого курсу факультету фізичної культури та спорту УжНУ.

Кандидат у майстри спорту України з стрибків у довжину.

У 2009 році стала третьою на дитячих Олімпійських іграх в Афінах, фіналістка у Сан-Франциско та Ісландії.

Входить до резерву збірної України з легкої атлетики.


До слова, наступної суботи студія танцю "Сказка" святкуватиме свій невеличкий ювілей – три місяці існування. На вечірку у ритмі Salsa запрошуються усі бажаючі!

Контакти:

Varosh.com.ua

Фото: Андрій Кирилюк

0 #