Культура

Прогноз Pohoda 2017: різні заряди

12 Травня 2017 2 801

План дій на 6-8 липня по трошки вимальовується. Не гаємо часу і розповідаємо про чергових виконавців найбільшого словацького музичного фестивалю Pohoda, який цього року відбудеться двадцять перший раз на злітних смугах старого летовища крихітного містечка Тренчин.


London Elektricity Big Band


Колектив, який складається з 22 персонажів, виступить на фестивалі двічі: спочатку відбудеться повноцінний концерт піонерів drum’n’bass, а згодом вони, у скороченому складі, відіграють DJ-сет, один з трьох цього року.


Les Amazones d’Afrique


Найкращі вокалісти та музиканти західної Африки об’єдналися заради підтримки гендерної рівності. Головна ідея гурту базується на чотирьох принципах: рівність, боротьба з насильством над жінками, припинення замовчування проблеми та подолання безкарності. Les Amazones d’Afrique вірять, що музикою можуть пришвидшити зміну поведінки. На Pohoda вони привезуть суміш року, блюзу, реггі і поп-музики, та, звісно, африканські ритми з невгамовним колоритом.


Jake Bugg


Йому от ніби тільки 22, а вже три альбоми за плечима. Коли Джейку було 17 він грав свої зворушливі інді-балади зі сцени легендарного фестивалю Glastonbury. Встиг отримати відзнаки на NME Award, Q Award та Silver Clef Award і ще 11 разів номінувався не аби-де, а на Mercury Prize, BRIT Awards та Ivor Novello Awards. Британський хлопчик з гітарою буде трощити дівочі серця піснями з минулорічної студійки «On My One», але і без давніших хітів не обійдеться.


Boys Noise


За констатацією журналу Rolling Stone, він один з 10 діджеїв, які правлять світом. Beatport  охрестив його Найкращим Електронним Виконавцем третій рік поспіль. Реміксував Daft Punk, Depeche Mode, David Lynch, Nine Inch Nails та співпрацював з Snoop Dogg, The Black Eyed Peas, Jean-Michel Jarre, Santigold і Mark Ronson. 


Acid Arab


Улюбленці радіо BBC та Жиля Петерсона, паризький дует Acid Arab грає acid house натхненний мелодикою та ритмічною структурою орієнтальної музики, котра поступово вводить людей в транс. Об’їхали півсвіту у пошуках локальної музики на вінілових платівках. Своєю місією вважають не додавати східні мотиви у західну музику, а сполучити дві культури для отримання нових унікальних записів.

Катя Маріаш, Varosh

0 #