Культура

Pohoda 2016: гід виконавцями. Частина третя

21 Травня 2016 1 971

Повторимо мантуру: 7-9 липня, Тренчин, фестиваль Pohoda. Пропонуємо ознайомитись з третім, останнім гідом виконавцями найбільшого музичного фестивалю Словаччини.

The Vaccines

Хвалені критиками, не обділені нагородами The Vaccines самі про себе кажуть «ми суміш рок-н-ролу п’ятдесятих, американського панку та гард кору вісімдесятих». Якщо вірити відгукам, то на концертах вони поводять себе відповідно. Pohoda чекає 9 липня.

Savages

З молодими гуртами, хочеш ти того чи ні, а завжди виникає спокуса порівняння. Так і кортить когось назвати реінкарнацією, перевтіленням, нащадком. Безперечно, ніщо не береться нізвідки. Так і з Savages. Їх часто перехрещують з Joy Division, наприклад, але так, як коли з теплом ностальгують за щирістю музики попередніх поколінь.

Ernest Ranglin & friends

Гітарист-самоучка, котрий співпрацював з самим Бобом Марлі, а з часом став хрещеним батьком ямайської музики, реггі та ска. На фестиваль прибуде з не менш зірковим складом колег . «Такі концерти бувають раз в житті» – акцентують організатори.

Dub Pistols

Поєднання дабу, джанглу, брейкбіту, хіп-хопу, диско та електроніки з ситуативними вливаннями реггі і ска-панку в живих виступах учасники проекту Dub Pistols роками пояснюють так: «Ми просто намагаємося робити хорошу музику». Перевірити, як воно насправді, можна 8 липня.

Ester Rada

Є шанс встигнути на початок великої історії. Ізраїльська джазова виконавиця впевнено завойовує прихильників подорожуючи США, Канадою та Європою. Постійні переїзди заважають засісти за написанням лонгплею, але й з дебютним EP, Life Happens Естер підкорила сцену фестивалю Glastonbury і вирушає на Pohoda з аналогічними намірами.

Anna Meredith

Оцей концерт має бути живою ілюстрацією того, чим організатори фестивалю невтомно пишаються – поєднання класики і сучасності. Випускниця Королівського музичного коледжу, колишній штатний композитор симфонічного оркестру шотландської служби ВВС Анна Мередіт комбінує класичну освіту з чудернадським застосуванням інструментів не за призначенням, тобто коли інструмент, який ви бачите, звучить геть не так, як ви чекали. Інтругуюче, не інакше.

Наші три підбірки – це далеко не повний перелік виконавців, а швидше ті, об кого першочергово перечіпається око чи вухо. Найцікавіше, все одно, попереду, і не завжди там, де ти його чекаєш.

Катя Маріаш, Varosh

0 #