Культура

Pohoda 2016: гід виконавцями. Частина перша

19 Травня 2016 3 209

7-9 липня на колишньому військовому летовищі словацького міста Тренчин відбудеться 20-ий музичний фестиваль Pohoda. Протягом наступних кількох днів ми опублікуємо кілька гідів виконавцями і почнемо, за традицією фестивальних афіш, з гедлайнерів.

The Prodigy

Напевно нема такої людини, котра не знає бодай один їх трек. Минулого року вийшов шостий альбом "The Day Is My Enemy" з яким британці вже обкатали півсвіту і, на разі, не збираються зупинятись. Для когось The Prodigy – це старі новини. А комусь їх концерт ділить життя на "до" і "після". Те, що відбувається на фестивальних майданчиках під час їх виступу варто пережити. Для першого фестивального вечора якраз, "на свіжу голову" і поки ще є сили.

Sigur Ros

Легендарний пост-рок проект, котрий то з’являється то зникає з музичних горизонтів, цього літа прокатається по фестивалях від Британії до Японії, а звідти до далекої Австралії і назад. Музика, котра спочатку занурює тебе в спокійні мохи Ісландії, а тоді виштовхує рятувати планету від глобального потепління… Sigur Ros на сцені фестивалю Pohoda 8 липня.

PJ Harvey

Сильна жіноча фігуру британської альтернативи 90х відіграє 7 липня. Отримувала Mercury Prize у 2001 та 2011 роках. Співала з Томом Йорком та була музою Ніка Кейва. Її голос якийсь вічно молодий, а вона сама якась вічно незвичайна. 

James Blake

Молодий та перспективний Джеймс Блейк отримав Mercury Prize поки тільки один раз, в 2013 році за другу студійку "Overgrown". Номінант престижних Grammy та BRIT Awards. Музичні журналісти приписують його то до RnB, то до post-dubstep. На початку травня відбувся реліз третього альбому "The Colour in Anything".

Gogol Bordello

Український емігрант Євген Гудзь разом з своїми друзями-емігрантами у 1999 році на Манхетені заснував тепер вже всесвітньо відомий gypsy-punk гурт Gogol Bordello. Перед кожним їхнім концертом скептично бурчу "де б вони були, коли б їх не підібрала Мадонна?", але їх акордеон, циганська скрипка, англійська з грубим акцентом та іспанський речитатив не дають просто стояти осторонь. 7 липня, найімовірніше, протанцюю весь виступ вже втретє. Головне не вдягати світлі речі – Гудзь любить поливатися червоним вином.

Roisin Murphy

Роізін прославилась в тих таки 90х будучи учасницею проекту "Moloko". Після розпаду гурту, під пильною увагою критиків, розпочала сольну кар’єру та незабаром стала першою леді електро-попу. Дискографія співачки поповниться четвертим альбомом якраз під час фестивалю – реліз платівки "Take Her Up to Monto" заплановано на 8 липня.
Наступна підбірка незабаром.

Наступна підбірка незабором.

Катя Маріаш, Varosh

0 #