Культура

Pohoda 2016: гід виконавцями. Частина друга

20 Травня 2016 1 827

Продовжуємо знайомитися і знайомити вас з дійовими особами сцен фестивалю Pohoda, який відбудеться 7-9 липня в місті Тренчин, Словаччина.

DJ Shadow

Гуру інструментального хіп-хопу, тріп-хопу, семплування. У своїй роботі використовує колосальний звуковий банк і власну колекцію з 60 000 записів. Його альбом "Endtroducing" визнаний одним з 100 найкращих альбомів всіх часів за версією журналу The Time. Минулого року розпочав роботу над п’ятою повноформатною студійкою, презентація котрої відбудеться вже 24 червня, а за 2 тижні після прозвучить для публіки Pohoda.

Flying Lotus

Західні радіоведучі називають його "електронним Джиммі Гендріксом". До запису останнього альбому долучились Herbie Hancock, Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Kimbra та Thundercat. Раніше Стівен Елісон (Flying Lotus) співпрацював з Erycah Badou та Radiohead. Багато уваги приділяє візуалізації власних живих виступів.

Parov Stelar

Успішне перетворення суміші джазу, хаусу, електро та брейкбіту в новий жанр названий електро свінг. Австрієць Маркус Фюредер, відомий під сценічним псевдо Parov Stelar виступав з Lana Del Rey, Bryan Ferry та Lady Gaga. Випустив 6 альбомів, понад 20 міні-альбомів і продав більш ніж 250 000 копій. Крайня платівка "Demon Diaries" побачила світ в 2015 році, і одразу стала першою у рейтингу продажів Австрії та Греції, увійшла в десятку лідерів в Німеччні та Швейцарії. Кліпи з музикою Parov Sterlar налічують більше 100 мільйонів переглядів.

Easy Star All-Stars

Колектив було сформовано у 1997 році, як студійний гурт для виконавців звукозаписуючого лейблу Easy Star Records, що базується у Нью-Йорку. Але успішні кавер-версії пісень відомих артистів перетворив сайд-проект на флагман рекордингової компанії. Реггі-трибюти Pink Floyd, Radiohead, The Beatles чи Michael Jackson переросли у самодостатні альбоми, як от "Dub Side of the Moon" чи "Radiodread".

Bazzookas

Уявіть собі жовтогарячий шкільний автобус, заповнений танцюючими людьми. З вікна стирчить трубач, дрерастий вокаліст повис на вхідних дверцятах. Публіка довкола автобуса насолоджується собою і видом зі сцени. Отак виглядає рядовий виступ данського ска-панкового гурту Bazzookas. Таким він має бути і на фестивалі Pohoda: автобус на сцені, публіка на сцені і Ска! Ска! Ска!

Xenia Rubinos

Фанковий бас, ударні, клавіші і сильний вокал. Палітра звучання від карибських ритмів до мінімалізму та інді-року. Фьюжн, у найкращому розумінні цього слова, привезе з собою бруклінська співачка Xenia Rubinos.

Черговий гід на сайті зовсім скоро.

Катя Маріаш, Varosh

0 #