Культура

“20 років по тому…” Вікторія Гресь влаштувала в Ужгороді показ ювілейної колекції

17 Квітня 2016 3 154

Дивовижний подарунок для улюбленого Ужгорода зробила відома українська дизайнерка Вікторія Гресь. Саме з цього міста 20 років тому розпочалася її професійна кар’єра. Працюючи художником-костюмером в Закарпатському обласному муздрамтеатрі, разом зі своїми друзями вона влаштовувала покази колекцій, які радше були схожі на вистави. Згодом переїхала до Києва, де завдяки особливому таланту і працездатності потрапила до когорти найуспішніших модних дизайнерів України.

Створений у 1993 році, сьогодні бренд "Viсtoria Gres" – це 3 лінії одягу: Victoria Gres by GRES, Victoria Gres DENIM, Victoria Gres Couture, а також лінія авторських аксесуарів. Активно розвивається напрямок дизайну інтер’єру Gres décor. 

В Ужгороді Вікторія представила свою нову круїзну колекцію із символічною назвою "20 років по тому…". Феєрверком ніжності, витонченості, шарму і краси можна назвати цей показ, який відбувся у ресторані Fabbrica Drugetti. Направду, це була мистецька подія високого рівня, яких так бракує нашому маленькому місту.

Колекція легка, сповнена романтики, сонця, морського бризу і передчуття безтурботної відпустки. Саме з таким настроєм і в таких сукнях потрібно вирушати в круїз. Батист, бавовна, шифон, щедро декоровані "по-гресівськи" мереживом ручної роботи, а також найтоншим французьким мереживом шантильї.

По подіуму дефілювали дівчата із агенції "One Models". Сукні і костюми прикрашала яскрава біжутерія у вигляді довгого намиста з перлів, гаптованих браслетів тощо. Взуття і сумки також розробила Вікторія Гресь.

Під завершення показу моделі несподівано запустили в повітря паперові літачки, і всі присутні на якусь мить опинилися на морі, над яким кружляли білі чайки.

Ефектна задумка вдалася завдяки відомому дизайнеру і режисеру, давньому постановнику показів та близькому другу Вікторії Гресь Олексію Залевському. Сам він особисто керував репетиціями і вболівав, щоб усе пройшло на найвищому рівні.

– Я ніколи не перестану любити Ужгород, – прокоментувала згодом Вікторія. – Часто тут буваю, гуляю вуличками, набережною, набираюсь сил, відпочиваю. Колекція про жінок, про кохання – про все те, чого так не вистачає і що так потрібне нинішньому суспільству. І білі сукні захотілося показати саме в такому ракурсі.

Підтримати і привітати Вікторію Гресь приїхали її колеги зі світу моди, друзі, які брали участь у тому самому показі 20 років тому, нинішні клієнти та шанувальники дизайнерки.

Наступні 2 дні у готельно-ресторанному комплексі "Олд Континент" працював шоу-рум, на якому можна було детальніше роздивитися сукні та аксесуари з колекції, а при бажанні придбати те, що сподобалося.

Лариса Липкань, Varosh

Фото: Олександр Смутко

0 #