Ідеї

Яскраві ідеї відпустки для літа-2018: куди подорожують ужгородці

19 Червня 2018 2 696

В які країни найчастіше мандрують ужгородці цього року? Які акції пропонують туроператори? Про ідеї відпочинку для літа-2018 розповідають в ужгородському турагентстві "Фарватер тревел".

Весна найчастіше проходила в Єгипті, на Кіпрі та Шрі-Ланці — йдеться про відпустку на морі й океані. Також туристи багато літали на уїк-енд до Стамбулу, адже спокушає краса цього міста, переліт зі Львова й гарна ціна. У цій статті розкажемо більше саме про пляжний відпочинок, який найбільше актуальний влітку. Тим паче, якраз у червні вже повноцінний старт сезону у багатьох країнах.

"Улітку найширший вибір країн з чудовою погодою, теплим морем, відкритим туристичним сезоном, коли готелі максимально готові приймати туристів", — ділиться Тетяна Бокоч, виконавчий директор агенції.


Така різна Туреччина


Як змінилися вподобання ужгородських туристів порівняно з минулим літом? Незмінним є вибір Туреччини, вона і у 2017-у, і цього року є на першій сходинці. Ця країна завжди на піку популярності: все літо, у вересні й навіть у першій половині жовтня. Ужгородці люблять Туреччину за all inclusive, можливість летіти зі Львова, тим більше, до львівського аеропорту і назад передбачений трансфер, що також дуже зручно.

Тут пропонують насичену екскурсійну програму, відтак можна поєднати море і поїздки визначними місцями.

Зі свіжих ідей — Егейське узбережжя Туреччини. Найпопулярніші курорти — Мармарис з вечірками на вулиці дискотек (своєрідна турецька Ібіца) та Фетхіє з його блакитною лагуною Олюденіз. Ця частина країни відрізняється від звичної для нас Анталії: вона помірно спекотна й по-іншому красива, тут ви побачите злиття Егейського та Середземного морів! Серед гостей — найбільше французів, німців, англійців. Ужгородці також все частіше обирають це узбережжя через м’який клімат, нові враження та європейський сервіс. "Егейська" Туреччина приваблює наших туристів екскурсіями у Грецію на острови Родос, Кос, Лесбос (до безвізу це було складніше зробити).


Греція. Акція "-50%"


На другому місці цього року — Греція. Вона особливо популярна серед тих, хто подорожує автомобілем. Є авіарейси зі Львова і Києва, але родині з чотирьох людей вигідніше їхати на машині. Подорож гарними дорогами і неймовірними краєвидами є приємною пригодою.

"У Греції м’який клімат, гарні готелі, неймовірні пляжі, стародавня архітектура. Ця країна є гостинною і дуже смачною", — розповідає Тетяна.

Ужгородці обирають як континентальну, так і острівну Грецію.

Крит омивають чотири моря, на острові постав Кноський палац, місто Ретимно, бухта Балос, у якій змішалися води трьох морів – Іонічного, Егейського та Лівійського. Справді райський куточок! Домашню атмосферу відчуєте за вечерею у автентичній грецькій таверні.

Спеціальна пропозиція. Цього року, як і у 2017-у, один із провідних операторів по Греції впроваджує хорошу акцію: щодня з’являється пропозиція готелю зі знижкою до -50%. Ужгородські туристи минулого року активно користувалися цією акцією і цього року щодня чатують на гарний варіант.


Іспанія. Новий чартер, Барселона, Порт Авентура!


Трійку лідерів закриває Іспанія. Цього року запустили чартерний рейс зі Львова, відтак країна стала ще відкритішою. Наші мандрівники особливо люблять цей напрямок через Барселону і дуже часто обирають курорти в Каталонії — Коста-Брава, Коста-Дорада.

Каталонія — це паелья з каракатицею, чорний вермут з льодом та цедрою лимона, острівні вина з сирами. Неодмінно прогуляйтеся до колоритного місцевого ринку, де подають маленькі закуски з морепродуктами й охолодженим білим вином.

В Іспанії буде вельми цікаво і дітям! Неподалік курорту "Салоу" розташований відомий парк "Порт Авентура" — величезна локація з крутими атракціонами й водними гірками. Одного дня не вистачить! Менеджери "Фарватер тревел", які побували і в Діснейленді, і в Порт Авентура, зізнаються, що іспанський розважальний центр навіть цікавіший.


Затишна Болгарія, яка відкриває Стамбул


Така близька й рідна, гостинна і смачна, красива і відчиняє двері до інших країн. Вона й сама унікальна — з її Несебром, ботанічним садом у Балчику, храмами Бургасу, долиною троянд. Та навіть прогулянка до фруктового ринку є смачною атракцією.

Наші туристи частіше їдуть у Болгарію на чартерному автобусі з Ужгорода або ж на власному автомобілі. Дорогою відкривається Румунія з її замком Дракули, а вже в Болгарії дуже вигідно замовляти екскурсію у Стамбул, і ужгородці користуються цією нагодою.

У готелях пропонують лінію харчування, яка підходить і дорослим, і дітям. Готелі тут також працюють за системою all inclusive і за досить привабливою ціною.


Кіпр! Дуже гарячі тури!


Кіпр є винятковим, тут не цікаво перебувати в одному готелі, а є сенс об’їздити всі курорти. Саме в цю країну було і є багато гарячих турів за дуже хорошою ціною.

"Цього сезону неймовірно класні пропозиції щодо Кіпру, багато туристів вже встигли злітати й повернулися дуже задоволеними. Справді, навесні Кіпр був за смішні гроші. Ця країна має all inclusive, але туристи рідко обирають цю систему і правильно роблять. Річ у тім, що острів досить компактний і різнобарвний, всі курорти дуже різняться між собою, цю територію варто об’їздити, аби побачити її контрасти. Майже всі наші клієнти брали авто напрокат і покаталися по всьому Кіпру", — ділиться Тетяна.


Єгипет, який відкриває бюджетний Ізраїль


Так, Єгипет дуже популярний серед ужгородців не тільки в сезон, а й влітку. Це пов’язано і з тим, що у багатьох відпустка припадає саме на цей період.

Туристи обожнюють Єгипет за його Червоне море, коралові рифи, дайвінг, великі території готелів з аквапарками, all inclusive, а також за можливість вигідно з’їздити в Ізраїль.

"Так, наші клієнти люблять Єгипет, а особливо курорти Шарм-ель-Шейх, Таба, оскільки звідти близько до Ізраїлю, відтак можна комбінувати дві країни. Тим паче, окрема подорож в Ізраїль є доволі дорогою", — каже Тетяна Бокоч.


Хорватія, Чорногорія, Албанія


У нашому місті вже давно щиро люблять Хорватію за її прозоре море, скелі й бухти, соснові ліси, неймовірні Плітвіцькі озера й річку Крка, смачну кухню й легке вино.

Туристи не зважають на шик, а цінують єднання з природою. Шлях у Хорватію має зручну логістику, адже також можна поїхати на авто, а дорогою спостерігати неймовірну красу.

Чорногорія є ще тихішою, мандрівники зупиняються у віллах і насолоджуються спокійним відпочинком. І ще одна свіжа туристична новинка — чарівна Албанія.
Загалом ужгородці активно цікавляться і відвідують балканські країни.


І наостанок


Наші мандрівники є допитливими, люблять подорожувати і постійно дізнаватися щось нове. Якщо раніше і моря було достатньо, то нині ужгородці прагнуть більше вражень, замовляють екскурсії, поєднують Болгарію з Туреччиною, Єгипет з Ізраїлем, Туреччину з Грецією, море в Іспанії з Барселоною, нерідко замовляють автобусні екскурсійні тури з відпочинком на морі.

Безвіз відкрив ще більше можливостей, тож збільшився попит на Болгарію, Грецію, Іспанію, а також на екскурсійні тури з пляжним відпочинком. Вигідних пропозицій готових пакетних турів стає все більше. Навіть бронювання готелів без проїзду чи перельоту через турагенцію переважно завжди дешевше, ніж через Booking.

Ідей відпочинку безліч і для будь-якого гаманця. Літо в розпалі, гайда на море!


Стежте за туристичними новинами:


Для вашого комфорту в Ужгороді працюють 3 офіси компанії "Фарватер":


Текст: Евеліна Гурницька

На правах реклами

0 #