Ідеї

Як перетворити домашнє куховаріння у мистецтво з бездоганними фото

28 Грудня 2016 5 319

Вже ужгородці Євген та Олена Кудрявцеві, які близько 2,5 років тому переїхали до Закарпаття, розпочали цікавий домашній проект. Олена готує, а її чоловік, Євген, фотографує усі ці страви.

– Професійною фуд-зйомкою я займаюся давно. У мене було в Луганську багато друзів-рестораторів, для яких я фотографував. В Ужгороді таких замовлень не так багато, а практикуватися та рости в цьому напрямку хочеться. Тож ми вирішили облаштувати невеличку студію вдома. І займаємося цим у вільний від іншої роботи час. Загалом нас на це надихнула стрічка "Джулі і Джулія: як приготувати щастя за рецептом" про американку, яка в 50-их роках переїхала до Парижу, захопилася кулінарією і написала книгу. В ній було понад 500 рецепців. В наші часи одна жінка вирішила відтворити усі ці рецепти і в блозі почала про це розповідати та публікувати фото страв, – розповідає Євген Кудрявцев.

До публікацій у мережі Олена зазвичай додає і рецепти, за якими доволі легко повторити страву. Проект поки без назви та й саме подружжя каже, що не сприймає його занадто серйозно, але хто зна’. Наше улюблене кафе Eat Me теж колись почалося із захоплення Олександри Скребцової домашньою випічкою. Потім був блог, ну, а зараз – ви й самі знаєте.

– Усе, що ми викладаємо зараз із їжі, готується, знімається і з’їдається на нашій кухні. Чому? Ми любимо смачно їсти і робити красиві картинки. Із приготуванням поки що гірше справи, але я стараюся. І ще, що важливо, процес єднає, – каже Олена Кудрявцева.



Горіхи, сушені з корицею і цукром. Змішуємо 200г цукру, 1/2ч.л. солі і 1ч.л. кориці. Окремо збиваємо один великий білок із столовою ложкою води. Почергово опускаємо горіхи у білок і обвалюємо в цукрі. Сушити при 160С десь 40 хв, кожні 10 хв перемішувати. 

Міні-піца. Тісто Roberta’s Pizza Dough by Sam Sifton. Власне ця вегетеріанська, тому сир, соус, помідори, кукурудза, зелень.

Katharine Hepburn’s Brownies by The New York Times. Тієї самої Кетрін Хепборн, яка дванадцять разів номінувалася на Оскар і чотири рази його отримала. 

1. Розтопити вершкове масло і додати туди какао.  Додати сюди трохи збиті яйця.

2. У окремій тарілці змішати цукор, сіль, ваніль, горіхи, борошно.  

3. З’єднати першу і другу суміші. 

4. Випікати при 160С 30 хв (не довше!). Брауні має бути "gooey", тобто "липкий".

Продукти: два яйця (великі), 125 г масла, 65 г какао, 200 г цукру, 65 г борошна, сіль, ваніль, чашка горіхів (240 мл)

Тости з "Філадельфією", помідорами і манго. Із спецій чорний кунжут (або калінджі) і прованські трави. У приготуванні все легко: підсмажити, намастити, розкласти.

Зефірно-шоколадні тістечка.

1. Змішати м’яке масло і цукор, збити, додати яйця і ваніль.

2. Окремо змішуємо інші сухі компоненти: борошно, соду, какао, сіль.

3. Об’єднуємо першу і другу суміші. Випікаємо кульки (розміром з горіх) 8 хвилин при 160С.

4. На кожну кульку кладемо одну зефірку (маршмелоу для барбекю), притискаємо і печемо ще одну хвилинку (не більше, бо зефір стане гумою! Якщо не впевнені, що саме печиво готове вже, то краще потримайте його ще дві хвилини в духовці без зефіру)

5. Коли охолоне, намазуємо кремом. Маскарпоне, какао, масло. В оригіналі-фростінг: 300г борошна, 1 ч.л. соди, 300 г цукру, 85 г какао, 115 г масла, сіль, 2 яйця.

Зефір.

Varosh

Фото: Євген Кудрявцев

0 #