Ідеї

Велокафе (Velokafi)

2 Травня 2013 5 450

Швейцарський Цюріх став першим містом у світі, де можна випити кави не злізаючи з свого улюбленого велосипеду.

Та не поспішайте захоплено дивуватися, адже аби усвідомити всю унікальність ідеї, слід знати ще деякі подробиці.

Наприклад, що ініціатива з велокафе належить муніципалітету Цюріха, тобто чиновникам, які між іншим запланували на розвиток велоінфраструктури міста в найближчі роки 12 мільйонів франків.

Veldt99in

Велокафе облаштували на набережній річки Ліммат на базі популярного Rathaus Café, і за кожний чекін у цьому місті ви отримуєте безкоштовну каву.

Ідея створення велокафе була пов’язана не тільки з популярністю цього виду транспорту (інакше б, мабуть, до цього здогадалися саме підприємці), а з необхідністю розвантажити центральну частину міста від двоколісного транспорту та зменшити відсоток крадіжок велосипедів. І у Швейцарії є такі проблеми)

Про особливості тестової конструкції кафе, яке було запущено з початку квітня, можна дізнатися з фото та відео. Ще краще – поїхати до Цюріха. Не обов’язкового на велосипеді. Його можна взяти там на прокат і протестувати кав’ярню самостійно, написавши нам про враження)

Наостанок зауважимо, що ідея велокафе неймовірно сподобалася не тільки жителям Цюріха. Протягом квітня про неї пишуть усі без виключення національні та європейські ЗМІ.

Varosh.com.ua

Фото з офіційної спільноти проекту в Facebook

0 #