Ідеї

Ужгородський проект переміг у конкурсі еко-ідей від САН ІнБев Україна

23 Липня 2015 2 403

Його мета реіновація унікального скверу-альпінарію в історичному центрі Ужгорода.

Автори проекту кажуть, що його мета – реновація унікального скверу-альпінарію в історичному центрі міста Ужгород, як єдиного подібного центрального скверу міста, з метою його збереження, захисту та охорони, яка відбуватиметься через благоустрій території скверу: відновлення історичної форми водного каскаду, реставрацію існуючої водойми, створення декоративної лавандової тераси, мощення доріжок, покращення декоративних якостей газонного покриття, обладнання нових зручних та безпечних для пересування сходів поручнями та пандусами, санітарну та формуючу обрізку наявних зелених насаджень, створення клумб та зелених бордюрів для покращення естетичного сприйняття парку та його вдалого зонування, встановлення якісно нових смітників, лавочок.


– Реновація унікального скверу-альпінарію в історичному центрі міста Ужгород, як єдиного подібного центрального скверу міста полягає у реалізації вже готового проекту, який був підготовлений ужгородцями, а саме: Кайнц Дiаною, Гуменюк Антоном, Доктор Степаном. Всі роботи виконуються в рамках суми 120 тис грн. Реновація не передбачає внесення змін до форми та задуму парку, знищення наявних насаджень або інших деструктивних перетворень, – розповідає Андрій Осадчук.


Прогнозований результат – забезпечення охорони та захисту скверу-альпінарію, його унікальної рослинності, і як результат збереження для міста Ужгорода та для всієї Закарпатської області унікального місця для відпочинку жителів міста та його гостей. Також передбачається, що входи до скверу будуть закриватися на ніч з метою його охорони та захисту.

Varosh

0 #