Ідеї

Тренінг з виживання в дикій природі Карпат: як це відбувається

20 Серпня 2016 3 842

Організаторка тренінгів Оксана Кузьменко розповіла більше про те, як вони проходять та навіщо потрібні. Далі пряма мова.

Не встиг закінчитися перший тренінг-похід, а тут вже новий був на носі. Відбула два тренінги, маю багато вражень. Була змога перевести дух, зібрати фотографії учасників і оформити свої емоції та переживання у невеличкий звіт. 

Це мій перший досвід з організації подібних заходів. Не можу собі навіть уявити, що почувають організатори фестивалів "Файного" та "Заходу", адже в голові потрібно тримати купу деталей: не забути нікого/нічого, місце збору і програму. А ще робота в команді і вихід в невідомій місцевості (під час першого тренінгу).

Я старалась з усіх сил. Сподіваюсь, що задоволення від мандрівки та яскраві спогади залишилися у більшості учасників. А щодо мене, то я знаю над якими помилками мені слід попрацювати, щоб в майбутньому в учасників залишався по проходженню тренінгу дійсно стійкий вав-ефект. І ніяких більше блукань.

На треніги приїжджали супер-учасники з різних куточків України: Тернопіль, Київ, Суми, Косів, Яремче, Львів. На ці 3 дні ми спробували об’єднати свої сили, хоч всі дуже різні і знаєте, гори таки показують характер людей.

Хочу висловити подяку Віталію Зубкову, без якого перший тренінг не відбувся б. Про екологічні проблеми та опір потрібно говорити і я щаслива, що є люди, які готові вести дискусію на цю важливу тему. Дякую також Віталію Дереху за проведення тренінгу, інструктаж та веселі історії. Харизмою цих хлопців можна підзаряджати будь-яку компанію. Але найбільше я вдячна людям, які стали учасниками тренінгу.

Трішки поблукавши спочатку (ох вже ці GPS-навігатори), ми таки вийшли на правильний шлях і цілеспрямовано піднімалися до полонини.

Довкола краса Карпат і перевівши дух, ми підіймалися вгору. Мабуть, 5 годин ми йшли під час першого тренінгу. Найкращим був привал на галявині з чорницями, де всі мали нагоду підкріпитися і обібрати "дари лісу" по повній програмі. 

Залишивши інструктора Віталіка на місці привалу, ми всі вирушили до полонини, де таборує Мішель. Зустріч з командою Ukraїner і знайомство з буйволами.

Учасники мали змогу осідлати тварин і погладити їхні вологі носи. Думаю, що всі були захоплені.

Потім ми дегустували найніжніший у світі буйволиний сир — панір. Навіть собака Іванка сканувала очима чи їй щось перепаде з нашого бенкету.

Завершилося перебування на полонині лекцією від Віталія Зубкова щодо проблем екології, ілюзій, пов’язаних з цими проблемами та рішеннями. Було представлено книгу "Глибинний екологічний опір: Стратегія спасіння нашої планети". Біля вогнища дискусія тривала і всі мали змогу висловити свою думку.

Ночівля в таборі була просто неба. Дівчат сховали під тент, щоб не намокли в разі дощу, а чоловіки мужньо спали біля триколода.

Наступного дня пішов дощик і всі вирушили назад до колиб на полонині Шеса, де власне Віталій Дерех дав теоретичну та практичну частину тренінгу і ми вчилися розпалювати вогонь, фільтрувати воду і розтинати жаб.

Під час другого тренінгу ми не блукали, мали багато практичних завдань і навіть пили буйволине молоко.

Останній тренінг з виживання на полонині відбудеться 27-28 серпня. Усі деталі за посиланням.

Varosh

Фото: Тарас Бандрівський, Віталій Криштоп та Андрій Галаван

0 #