Ідеї

Такий різний All Inclusive: куди мандрують ужгородці на “Все включено”

18 Липня 2018 3 085

Ви досі не їздили на All Inclusive? То неодмінно зробіть це! Такий відпочинок – абсолютний релакс і направду lazy-відпустка, без стресів і зайвих витрат. У цій статті ми розкажемо про нюанси "Все включено": яким він буває, у яких країнах, у чому суттєві відмінності й переваги. Інформацією з нами поділилися в ужгородському турагентстві "Фарватер тревел".


Країни з ALL


Ми звикли вважати, що All Inclusive – це Туреччина і Єгипет. Однак така традиція є і в інших країнах: Тунісі, ОАЕ, Кубі, Домініканській Республіці, Мальдівах, Болгарії, Греції, Хорватії, Кіпрі, Іспанії. Кожна країна має свою варіацію "Все включено", але всюди ужгородцям подобається й вони залюбки обирають цю систему у різних куточках земної кулі.


Що насправді означає "Все включено" у Туреччині та Єгипті


Побутує думка, що All Inclusive включає тільки сніданки, обіди, вечері. Насправді, у Туреччині і Єгипті такий формат передбачає фактично цілодобове харчування (шведський стіл) з чотиригодинними сніданками, обідами, вечерями, перекусами, солодощами, кавою, чаєм, алкогольними і безалкогольними напоями. Харчування, звісно, залежить від вартості та зірковості готелю. Десь годують до ночі, а десь — цілодобово. У дорожчому готелі щодня подаватимуть асортимент м’яса і риби, а у бюджетному буде тільки один вид м’яса. Одні готелі включають морозиво в "ALL", інші – ні.

Туристів також запрошують відвідати ресторани a la carte. Це класичні заклади з американською, японською, турецькою, морською та іншою кухнею, і тут вибір тільки за меню. Готелі пропонують безкоштовне разове відвідування кожного ресторану або ж за символічну плату.

Та не їжею єдиною! "Все включено" у Туреччині та Єгипті – це не тільки харчування. У ціну входить анімація для дітей і дорослих, спортивні тренування, тренажерна зала, сауна, басейни, лежаки, парасольки й пляжні рушники, дискотека.

Є ще поняття "Ultra All Inclusive", а це означає, що в меню, до прикладу, є алкоголь іноземного виробництва. Тож нюансів дуже багато і їх неодмінно варто з’ясовувати під час купівлі туру.

До речі, якщо ви хочете побачити дещо інший сервіс Єгипту, то у Шарм-ель-Шейху працює готель мережі "Four Seasons", який пропонує тільки сніданки й вечері. Це фешенебельний простір, де особливий релакс, і тут чималий попит серед туристів.

До слова, майже ідентично з Туреччиною, Єгиптом працює Туніс, де також готелі з великою територією, "Все включено" та анімацією.


All Inclusive на Кубі, Мальдівах і в Домінікані


А як такий формат виглядає в інших країнах? Активно ідею втілили Куба, Домініканcька Республіка й Мальдіви. У цих неймовірно живописних країнах – розкішна кухня з великим асортиментом морепродуктів, екзотичних фруктів, коктейлів.

"Ці країни ваблять білими пісками, бірюзовою водою, казковою природою. На Мальдівах, до прикладу, переважно кожен готель розташований на окремому острові, тож є сенс замовляти "Все включено". Там дуже люблять маленьких мандрівників, але зазвичай туди таки їдуть наші романтичні пари", — розповідає Тетяна Бокоч, виконавчий директор агенції.

І ужгородські мандрівники повертаються дуже задоволені з цих далеких країн.


All Inclusive в ОАЕ, Іспанії, Кіпрі, Греції


Свій погляд на "All" показали Об’єднані Арабські Емірати. Нещодавно тут знизили ціни й відмінили візу, яка коштувала 80 доларів, а це суттєво для родини з 3-4 людей. Відтак навесні багато ужгородських туристів полетіли в країну пісків та Індійського океану. Це справжня оаза майбутнього зі своїми унікальними хмарочосами й технологічними дивами серед прекрасної природи. В Абу-Дабі набудували готелів з великою площею, де можна чудово розважитися.

В Еміратах легко замовити бюджетний "ALL", але врахуйте, що він може бути без спиртного або з мінімальним вибором. Хай це вас не зупиняє, не зволікайте і плануйте осінню відпустку, хоча, і влітку туристи теж обирають цей напрямок, незважаючи на жаркий клімат.

Ужгородці облюбували "Все включено" в Іспанії! У цій країні варто об’їздити курорти та міста, які є дуже різними і казковими, на кожному кроці є що побачити і чим зайнятися, а затишні ресторанчики, милі кіоски вуличної їжі й колоритні ринки спокушають скуштувати місцевих делікатесів.

Тим не менше, All Inclusive найбільш популярний саме на Майорці і Тенеріфе. Майорка славиться своїми бухтами і пейзажами, а Тенеріфе є неповторним островом вічної весни. До речі, ще донедавна ці місця вважали виключно luxury, та нині така поїздка є доступною для багатьох.

Іспанський "ALL" не передбачає надто широкого асортименту їжі, однак тут чималий вибір морепродуктів. Готелі є невеликими, переважно без анімації, зате навколо шикарна природа, гори й архітектура, які неодмінно треба побачити!

Так само скажемо і про Кіпр: так, тут можна замовити одразу все, але різноманітно красива й невелика країна потребуватиме більше вашої уваги, ніж готель.

Популярний "ALL" і в Греції, проте країна різнопланова і неймовірна, тож варто осмислити, чи потрібне вам "Все включено". Чи все ж достатньо сніданків та вечерь, між якими ви багато побачите і пообідаєте у місцевих тавернах, де відчувається настрій Греції.

Торкнемося і Хорватії. Тут "ALL" є вкрай рідкісним явищем. У цій країні невеликий вибір за такою системою, коштує дорого і не надто популярно серед любителів Хорватії.

Важливий момент. У вищезазначених країнах відсутній широкий "турецький" вибір, території невеликі, зазвичай нема анімації, а алкоголь не ллється рікою. Їжа – це невеликий шведський стіл або ж вибір із меню. У фіксовану ціну може бути включено один вид вина, може, два. І, безумовно, європейське "Все включено" коштує значно дорожче турецького чи єгипетського.


Болгарія і ВСЕ


Болгарія також доволі давно запозичила такий формат відпочинку. Важливо, що кухня цієї країни дуже близька нашим вподобанням. Ужгородці активно замовляють тури зі сніданками й вечерями, а вдень відвідують місцеві ресторації. Однак, якщо порахувати, то "Все включено" не надто різнитиметься у ціні з лінією сніданків і вечерь. Якщо ви обрали BB (сніданки), HB (вечері), то у вартість, як правило, не включені безалкогольні й алкогольні напої. Тож вам доведеться протягом дня купувати напої, обід і перекуси, а загальна сума може вийти значно вищою, ніж "Усе включено". "ВСЕ" також ідеальне для тих, хто мешкає у готелі на першій береговій лінії, адже тоді зовсім поруч можна пройтися до бару за напоєм.


Важливі переваги All Inclusive


"Що дуже важливо в All Inclusive? Оплачуєте тільки разово і більше ні про що не думаєте. Це дуже зручно з дітьми, наші туристи, які подорожують з малечею, часто обирають саме такий різновид відпочинку. А ще для любителів "Все включено" увесь рік — сезон. Кожної пори року є країна з All Inclusive, яка приймає велику кількість туристів", — додає Тетяна Бокоч.

Якщо прагнете тотального релаксу, відсутності стресів через бюджет та пошуків закладів харчування поблизу, то "ВСЕ" для вас! Поїхали!


Читайте також:


Стежте за туристичними новинами:

farvater.travelFacebookInstagramTelegram.


Для вашого комфорту в Ужгороді працюють 3 офіси:

На правах реклами

Текст: Евеліна Гурницька

0 #