Ідеї

Спецпроект з MediSkin. 7 міфів про лазерну епіляцію

5 Червня 2018 3 872

З настанням теплої пори чимало жінок та чоловіків починають замислюватися нам тим, що робити з зайвим волоссям на тілі, як зробити так, аби голитися не доводилося кожного дня та як провести ці максимально "оголені" літні місяці та відпустку на морі без зайвих думок про гоління.

Одним з найефективніших методів боротьби із зайвим волосяним покровом та тілі є лазерна епіляція. Утім, навколо неї існує стільки міфів, що багато кого ця процедура відлякує або ж здається непідходящою.

Зі спеціалістом клініки MediSkin Тетяною Кіш, ми спробували розібратися з найпоширенішими міфами і тим, скільки ж в них правди та вигадки.

Люди часто приходять до нас з питанням чи лазерна епіляція викликає різноманітні новоутворення та чи вона шкідлива для здоров’я. Відповідаю – ні. Глибина проникнення лазерного імпульсу в шкіру не більше 5 міліметрів і тому він видимий лише для структур тканин і клітин, які мають пігмент. В нашому випадку це волосся. Саме для цього і потрібно добре зголювати волосся перед процедурою, адже інакше імпульс просто не досягає фолікула. Якщо шкіра спокійна та без вже наявних новоутворень і опіків, то імпульс нею сприймається добре.

У багатьох клієнтів є питання щодо родимок. Це пігментна структура і звичайно вона поглинає повністю лазерне випромінювання, тому ми обов’язково захищаємо їх – зафарбовуємо білим олівцем та уникаємо під час процедури.

Це є абсолютною неправдою. Раніше подібні явища могли спричиняти лазери старого покоління, лазери ж нового покоління сконструйовані зовсім інакше і опіки ними спричинити практично не можливо. В них є дуже багато режимів та параметрів. Існує кілька фототипів шкіри і до кожного з них на лазер є свої налаштування.

Рубців лазерна епіляція теж не утворює, оскільки вона не пошкоджує шкіряний покрив. Для того, щоб утворилися рубці має бути щонайменше рана або опік.

Що ж до вростання волосся, то лазерна епіляція навпаки є одним з найефективніших методів лікування цієї проблеми. Загалом після лазерної епіляції шкіра стає набагато рівнішою, гладкою, зникає купероз.

Це абсолютна неправда, адже з цим не може впоратися жоден апарат. Лазерне випромінювання працює лише на зрілі фолікули, тобто на ті, в яких вже є сформована структура. Одночасно на тілі людини таких фолікулів може бути від 5 до 10 відсотків в залежності від оволосіння. Тобто за один раз під час лазерної епіляції забирається лише 5-10 відсотків зрілих фолікулів з певної ділянки.

Наступний етап може бути проведений через 28 днів, оскільки саме стільки триває ріст нових волосин. Повний цикл оновлення волосся становить до 2 років. Тому лазерна епіляція буде мати ефект, якщо людина пройде 8-10 процедур. По часу це орієнтовно півтора року.

З практики можу сказати, що це неможливо, тому для світлого та сивого волосся ми не рекомендуємо лазерну епіляцію.

Цей міф є доволі популярним і багато клієнтів приходить саме з таким питанням. Я ж відповідаю, що влітку робити лазерну епіляцію можна. Інше питання в тому, що цього не можна робити на свіжу засмагу. Оптимальний варіант – це прийти на процедуру через 1-2 тижні, бо раніше шкіра до тями не прийде, вона просто не заспокоїться.

Дивлячись з чим порівнювати. Якщо говорити про воскову епіляцію або про шугаринг, то лазерна епіляція зовсім неболюча процедура. Звісно є поодинокі поколювання, але вони незначні. Тим паче, що в лазері є вмонтована система охолодження і після кожного імпульсу, одразу ж на це місце опускається холод. Також усе ще дуже залежить від ділянки – на пахвах, у зоні бікіні, а також над верхньою губою, звичайно, ця процедура викликає трохи більш болісне відчуття, ніж на інших ділянках тіла. Жінкам та чоловікам, у яких низький больовий поріг, за півгодини до процедури ми наносимо анестетик на шкіру. Після цього абсолютно спокійно можна проводити процедуру.

Ця процедура дозволена більшості, але не всім. Ми не беремо клієнтів з поточними онкологічними захворюваннями або якщо онкозахворювання шкіри або організму в анамнезі. Небажана ця процедура і людям із захворюваннями ендокринної системи. Головна причина в тому, що вона в таких випадках не дає результату. Тому я завжди раджу спочатку вилікувати захворювання, а потім приходити на лазерну епіляцію.

Не раджу епіляцію людям зі світлим волоссям – для них ця процедура просто немає результату, лазер не бачить їхнього волосся. Також не беремо на епіляцію вагітних, адже у них дуже низький больовий поріг через те, що організм насичений гормонами. Вважається, що болісність процедури провокує загрози. Те саме стосується жінок, які годують грудьми. Більш гостро відчувається біль і від цього може зникнути молоко. Ще одна категорія – це діти. З ними ми працюємо лише тоді, коли є справді нагальна потреба та в присутності батьків.


Радимо вам пройти тест для самодіагностики!

 

Матеріал створено у партнерстві з MediSkin

0 #