Ідеї

На моря і екскурсії: Куди їздять ужгородці у автобусні тури з відпочинком на морі

9 Серпня 2018 3 227

Любите море? А якщо поєднати море з кількома країнами? І навіть з кількома морями й курортами? І на екскурсії піти? І в горах прогулятися? Тоді обирайте автобусні тури з відпочинком на морі. Про такий формат подорожей нам розповідають в ужгородському турагентстві "Фарватер тревел".

“Наші туристи люблять поєднувати море і враження, релакс на пляжі і яскраві емоції від побаченого”, – ділиться Тетяна Бокоч, виконавчий директор агенції.

Так, усе частіше ужгородці прагнуть і в морських хвилях поніжитися, і нові місця відвідати. І це можна об’єднати в автобусному турі з відпочинком на морі. Йдеться саме про тур, а не звичайний рейсовий автобус, який возить з Ужгорода у Болгарію, Хорватію чи Грецію і назад. Бути в турі – означає перебувати у групі, де всі питання вирішує її керівник, а ви просто відпочиваєте і ні про що не турбуєтеся.


Логістика


Як виглядає така подорож? Ви сідаєте в автобус з іншими туристами (дуже часто є змога підсісти в Ужгороді), керівник забезпечує всю логістику, на шляху розповідає цікаві факти про країни, де ви побуваєте, дає лайфхаки про “що побачити, де поїсти, де купити сувенір, де безкоштовна вбиральня, що безпечно, а що – ні…”, дорогою вам показують художні тематичні фільми. У автобусі ви є разом, на екскурсіях – разом, вам не треба міркувати, як дістатися до готелю, історичних місць, з усіма питаннями ви звертаєтеся до керівника групи. Представник туроператора допоможе обрати екскурсії, організує всі виїзди і повернення у готель й супроводжуватиме вас під час усієї програми. Кожні три-чотири години відбуваються санітарні зупинки, а також передбачені ночівлі у готелях.

Важливий момент. Поїздки можуть бути без нічних переїздів і з нічними, яких може бути максимально два: зазвичай на початку та наприкінці подорожі, подеколи і посеред туру. Переваги турів з нічними переїздами – низька ціна й можливість довше насолодитися містом, адже якщо випадає нічна дорога, то буде значно більше часу для прогулянок удень.


Формат автобусних турів із відпочинком на морі


Дорогою до моря ви спостерігаєте красу. Уявіть поїздку в Хорватію через Альпи і з перервою на каву в автентичному закладі на окраїні австрійського Грацу – з гірськими краєвидами і чистим повітрям. Їхати у хорошому автобусі європейськими дорогами й прекрасними пейзажами за вікном – це вже гарна пригода, яка налаштовує на відпочинок. На шляху до моря ви зупиняєтеся у містах, гуляєте, відвідуєте екскурсії, ночуєте у готелях, а далі вже – курорт. Дуже класно, що у таких поїздках зазвичай ви проживаєте на березі моря. Тож мешкаєте біля моря, плаваєте і засмагаєте, ще й маєте змогу їздити на екскурсії.

Кількість днів перебування на морі залежить від тривалості туру. Поїздка відбувається щонайменше 7 днів, у якій моря буде від 2 до 5 днів. Довший тур – більше моря, а між тим відкриваєте для себе нові країни. Є тури і на 10, 14 днів. В одній поїздці можна поєднати кілька морських курортів у різних країнах, як-от у Франції, Іспанії, Італії.

Як щодо харчування? У вартість включені сніданки, але часто можна замовити також обіди, вечері, а інколи і All Inclusive.

Важливий момент. Якщо ви мрієте поїхати у таку подорож, але не маєте компанії, то не хвилюйтеся! Часто ці тури обирають, аби відпочити від рутини, щоденного спілкування зі знайомими, натомість можна познайомитися з новими людьми. У такій мандрівці ви ніколи не будете наодинці! Навпаки, вам буде весело серед товаришів-попутників! Це свіжі враження у новому колі друзів. Якщо ви подорожуєте одні, то вас поселять у номері з іншим туристом вашої статі. Є ще варіант замовити одномісний номер за додаткову оплату.


Країни на шляху до моря


Дуже цікаво їхати, зупинятися, пізнавати щось нове, набиратися вражень від архітектури, історії, музеїв, вуличного мистецтва, гастрономічних традицій. У які країни найпопулярніші тури з відпочинком на морі? Аліна Федьо, менеджер “Фарватер тревел” каже, що найчастіше ужгородці їздять у Хорватію, Італію, Грецію, Іспанію, а також у Чорногорію та Албанію. Якщо ви обрали узбережжя в Італії, то водночас можете побачити і Венецію, Верону, Флоренцію. Подорожуєте у Хорватію або Чорногорію? То вам випаде нагода побувати, наприклад, у Словенії або Італії. Під час туру у Грецію зануритеся у красу її природи й архітектури: побачите древні споруди й живописні острови. Море в Іспанії нерідко обирають разом з Лазурним берегом Франції. Одна із найпопулярніших програм – симбіоз Франції, Іспанії та Італії.

“Так, є тури з Італією, Францією, Іспанією. Іспанію найчастіше поєднують з Лазурним берегом Франції: до прикладу, дві ночі в Ніцці, а далі вже відпочинок в Іспанії. Інколи дорогою назад ще є зупинка на одну-дві ночі на Лігурійському чи Адріатичному узбережжі Італії”, – розповідає Аліна.


Що взяти з собою


Аби ваша мандрівка була максимально комфортною, візьміть з собою необхідні речі: купальник, головний убір, темні окуляри, сонцезахисний крем, пляжний рушник, гумове взуття для басейну, шльопанці для галькового пляжу, парасолю, дощовик, зручне взуття, шкарпетки, аптечку, вологі серветки й антисептики для рук, подушку, плед, воду, сухі снеки, Power Bank, зарядні пристрої, плеєр з навушниками. До речі, купальник варто брати у будь-який тур кожної пори року, бо часто у готелях є басейн, включений у вартість проживання. Якщо мандруєте влітку, то все одно спакуйте і теплі речі, позаяк у Європі буває вітряно. В автобусі і влітку не завадить легка ковдра, адже у спеку може працювати кондиціонер.

Подбайте про воду. В Європі вона значно дорожча, тому перед виїздом купіть блок води і зберігайте його у багажному відділенні автобуса.

Візьміть дрібні гроші (євро), а також банківську карту, якою зручно розраховуватися у різних країнах. Якщо ви подорожуєте через Польщу, Угорщину, Чехію, то вам не доведеться купувати злотий, форинт, крону, а зможете все оплачувати картою за вигідною конвертацією. Однак прихопіть і монети, вони знадобляться для вбиральні, якщо вона буде платною.

Не забудьте також про зв’язок. З’ясуйте у свого мобільного оператора тарифи у роумінгу, оберіть найвигідніший пакет. Або ж придбайте сімку у країні, де відпочиватимете.


Ціни і бронювання


Тури з відпочинком на морі мають розумну вартість і популярні серед ужгородських туристів. Якщо раніше був попит на просто екскурсійні тури чи море, то поєднання пляжного відпочинку з новими містами здобуло чималий ажіотаж.

“Такі тури мають гарну ціну, у цьому сезоні багато цікавих і водночас бюджетних пропозицій. У цих поїздках – цікава програма, додаткові екскурсії, море і з вами завжди є керівник групи”, – зазначає Тетяна.

Відпустку ідеально організовувати завчасно. Раніше замовляєте, то й ціна нижча, і місце в автобусі є кращим. Раннє бронювання починається за два місяці до виїзду. Є і момент гарячих пропозицій, коли в автобусі залишається обмаль місць і путівки розпродують за низькою вартістю.

P.S. Тематичні автобусні тури

Автобусні тури з відпочинком на морі актуальні і в оксамитовий сезон, коли море ще тепле, а повітря приємне, не надто жарко. У “Фарватері” ви можете обрати пропозиції на всі смаки: поїздки замками, квітковими парками навесні, різдвяні, новорічні, дитячі з атракціонами, на шкільні канікули, “карнавальні”. Всі менеджери “Фарватера” їздили в такі тури, тож з власного досвіду розкажуть про нюанси кожної подорожі, порадять коли і куди найкраще їхати, що варто відвідати. Словом, підберуть мандрівку саме для вас.

Годі планувати, їдьмо в Європу!


Читайте також:


Стежте за туристичними новинами:

farvater.travelFacebookInstagramTelegram.


Для вашого комфорту в Ужгороді працюють 3 офіси:

На правах реклами

Текст: Евеліна Гурницька

0 #