Ідеї

Cold brew – ідеальна літня кава

17 Липня 2017 12 207

Засновниця Eat Me Cafe Олександра Скребцова розповіла нам як врятуватися від літньої спеки, не зраджуючи улюбленій каві та насолоджуючись нею в холодному вигляді.

– Які особливості колд брю?

– Колд брю в буквальному перекладі означає “холодне заварювання”, що і є основною особливістю цієї кави. Тобто ви не охолоджуєте напій після заварювання кип’ятком.

Мелені кавові зерна заливаються холодною водою і настоюються мінімум протягом 12 годин. Після цього кава проходить декілька ступенів фільтрації та в результаті отримуємо кавовий концентрат, який розбавляється водою чи льодом або використовуємо для приготування різноманітних коктейлів. Цей метод робить каву більш м’якою, але при цьому не знижує її ефекту.

Крім того, при такому заварюванні виділяється менше кислот та масел, що робить колд брю більш солодким, тому він підходить навіть людям з чутливим шлунком.

– Як давно ви його готуєте?

– Ми почали готувати колд брю минулого літа, адже цей напій особливо актуальний влітку, коли зовсім не хочеться пити гарячого.

Спочатку гості куштували його та ще не дуже розуміли. Але ми багато розповідали про особливості цієї кави і з часом всі звикли.

Цього року ми вже придбали спеціальну установку для заварювання колд брю, що дозволяє збільшити об’єми приготування напою.

– З яких сортів кави готуєте напій?

– Для приготування колд брю ми використовуємо виключно моносорти свіжообсмаженої арабіки, що дає відчути особливості кожного сорту.

Наприклад, зараз ми готуємо на Ефіопії Сидамо, якій властиві ноти чорного чаю, м’яка кислотність та приємні цитрусові фруктові ноти.

– Яким саме можливо його скуштувати?

– Можна пити його просто “чистим” або з додаванням сиропу чи молока. Також на основі колд брю ми готуємо цікаві коктейлі.Серед них, кава-тонік – газований кавовий коктейль з тоніком. Кавовий мілкшейк – для шанувальників кавових десертів. Кавовий лимонад – незвичне поєднання улюблених смаків – кави та лимонаду. М’ятний лимонад – чудовий прохолодний напій на основі колд брю з брусницею та м’ятою.

– Розкажи трохи про історію колд брю.

– Історія напою почалася з далеких 60-х. За однією версією, ідея прокапування холодної води через товстий шар кави, належить голландцям. Так вони вирішували проблему транспортування готового продукту. Потім цей метод набув популярності в Японії, де і прижився на ринку як готовий консервований напій з цукром та молоком.

В 70-ті роки італійський гігант Illy почав виготовляти консервований напій без додавання інших інгредієнтів.

Згідно іншої теорії, колд брю починається з 60-х років з Гватемали, де Тодд Сімпсон під час робочої експедиції приготував смачний кавовий концентрат та після повернення додому сконструював колд брю систему Toddy. Завдяки концепції Сімпсона, його система сьогодні переросла у визначний метод колд брю.

Холодний напій з м’яким та збалансованим смаком легко адаптувався до бутильованого способу виробництва напоїв “готових до вжитку”.

Скуштувати колд бю ви можете щодня в Eat Me Cafe на Волошина, 22.


Читайте також:


Varosh

0 #