Життя

One Space: рестобар з правильними бургерами

17 Грудня 2018 2 634

Минулоріч у Мукачеві з’явився заклад, головна страва, якого – бургери. Направду, дуже смачні. Але, окрім них, One Space має чим здивувати місто – у гастрономічному сенсі. До прикладу, це чи не єдина точка, в якій можна скуштувати пікантний тайський суп Том-ям, японський суп Рамен, скористатися опцією all day breakfast, обрати один з 10 видів бургерів та поїсти веганські та вегетаріанські страви.

Про усе це розмовляємо з власницею закладу Анною Шелест – рестораторкою, на рахунку якої щонайменше три успішні проекти – арт-кав’ярня Babovka, затишна кондитерська Cava та рестобар One Space.

– Аню, як виникла ідея One Space?

– Насправді, я дуже люблю смачно поїсти, різні кухні – від італійської до китайської, все залежить від настрою. Вдома теж завжди готую щось цікаве, не борщі та котлети по-київськи. (ред. – посміхається). Хоча в них, звісно, теж нічого поганого не бачу.

Тож коли думала про концепцію свого наступного проекту, практично відразу зупинилась на бургерах. Окрім того, ніша з якісними бургерами в Мукачеві залишалась на той момент вільною. Хотілося відкрити кафе з смачною їжею та крутим інтер’єром, гарним обслуговуванням, правильною музикою, гідним алкоголем та приємною публікою.

– На твою думку, в чому головна фішка закладу у контексті Мукачева?

– Перш ніж відкривати будь-який заклад, я завжди задаю собі питання, в чому буде його унікальність. У випадку One Space – це бургери з авторськими соусами. Тож One Space – перший простір найсмачніших бургерів у місті. Саме це ми і поставили собі за мету.

– Розкажи трохи про меню?

– Наше меню передбачає відсутність традиційної закарпатської та української кухні, яка є у дуже багатьох закладах Мукачева. Утім, ми годуємо не лише бургерами. Окрім них в меню є густі азіатські супи, салати. Від себе дуже рекомендую салат з тунцем та яйцем пашот або салат з сиром брі – вони мої улюблені. Також у нас багато сніданків і велику увагу ми приділили позиціям для веганів та вегетаріанців.

– В чому особливості алкогольної карти?

– Барна карта у нас скромних розмірів, але різноманітна та смачна. Це крафтове пиво, декілька червоних та білих вин Італії та Іспанії, а ще – ігристе вино та коньяк. Також в меню є справжня ірландська кава, основою якої є віскі. Це дуже смачно, рекомендую!

– Окрім гастрономічної задачі, рестобар віднедавна виконує і арт-функцію. Розкажи про це?

– Від самого початку усі мої заклади виконували арт-функцію: арт-кафе «Бабовка» – виставка та продаж деталей інтер’єру ручної роботи, в CAVA – також виставка та продаж виробів ручної роботи, але не в тому обсязі, в якому це було в «Бабовці». З самого початку в CAVA була закладена ідея проведення виставки картин, ми навіть провели одну, але, на жаль, вона не мала особливого успіху.

Щодо ж до Space, то повноцінно моя мрія здійснилась, за рахунок високої стелі та мінімалістичного інтер’єру і це ідеальне місце для проведення персональних виставок. Не встигла я сама запропонувати цю ідею художникам, як мені подзвонили та запитали чи можна у мене провести персональну виставку. Я була дуже здивована. Зараз у нас проходить персональна виставка Катерини Ялової, а наступні виставки розписані на кілька місяців наперед! І це класно!

– Чи є ще якісь плани на One Space на найближчий час окрім виставок?

– Плани завжди є і їх дуже багато. До кінця року плануємо провести закриту вечірку на честь триріччя CAVA. А вже в наступному році проводити тематичні вечірки, але теж закритого типу, адже місця у нас не дуже багато. Обіцяю буде весело! І це тільки щодо вечірок, а ще персональні виставки, перегляд спортивних подій на проекторі. До речі, у нас в місті ми єдині з таким великим екраном. Тож перегляд футболу в One Space з келихом пива має бути просто «wow». Ну, і не забуваємо про сезонну зміну нашого меню, над яким я дуже багато працюю.

– Знаю, що ти постійно вдосконалюєшся, їздиш на навчання та майстер-класи. Ти втілюєш щось почуте на них у власному бізнесі?

– Для ресторанного бізнесу дуже важливо тримати руку на пульсі. Адже тенденції дуже швидко змінюються – як в адмініструванні та менеджменті, так і в кухні (презентація страв, напрями). Тому, керуюсь принципом – не використовуєш свої знання – не знаєш.

Тож, все що я знаю або десь підгледіла, завжди стараюсь втілити у життя в своїх закладах.

На правах реклами

Фото: Станіслав Понзель

0 #