Культура

Сергій Жадан презентував в Ужгороді нову книгу “Життя Марії”

15 Квітня 2015 3 108

Зустріч із шанувальниками пройшла вчора у ляльковому театрі "Бавка".

Презентував нову книжку Сергій Жадан у рамках проекту "Культура і війна: діалог ворогів?". Письменник та перекладач також поїде ще до 33 міст України з новим виданням. Організовує тур Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ.

"Найлегше заняття в часи війни – ненавидіти чужих. Найважче – досягати порозуміння. Навіть зі своїми. Але треба намагатися, інакше війна ніколи не закінчиться. А щоб порозумітися, необхідно розмовляти. З ким завгодно, як завгодно і про що завгодно. Головне – не втрачаючи людяності, тобто любові й уваги. У поетичній збірці "Життя Марії" Сергій Жадан розмовляє – про найдорожчі листи і спалені мости, втрачені місця і зруйновані міста. Розмовляє римованими віршами й верлібрами, власними і перекладеними словами. Розмовляє зі своїми й чужими, зі святими й не дуже, з убитими військовими і живими біженцями, з Рільке, Мілошем і, звісно, з нами. Щоб врятувати – якщо не нас, то хоча би наших дітей", – каже редактор книжки Олександр Бойченко.

Нова книжка віршів та перекладів Сергія Жадана "Життя Марії" містить 80 текстів: 60 віршів самого автора і 20 перекладів поезій Чеслава Мілоша. Книжка проілюстрована знімками, зробленими Сергієм Жаданом та харківським дизайнером Іллею Павловим.

Більше фото у галереї.

Varosh

Фото: Олександра Шульга

0 #